Oud & Nieuw is iets minder culinair georiënteerd dan Kerstmis. We kennen natuurlijk de oude vertrouwde oliebollen en appelflappen. Soep gevolgd door salade is ook een klassieker. Verder hebben gezinnen vaak min of meer hun eigen gewoontes. Bij VanHarte houden wij van eten, dat is u misschien al opgevallen. Dus wij zijn de laatste die u tips voor een lekker Oud & Nieuw zullen onthouden. Geniet ervan bij dit laatste feestje van het jaar.

 

 Avocado hapjes

  • 1 grote of 2 kleine juist rijpe avocado’s
  • 1 kleine ui
  • sap van 1 citroen
  • tabasco of witte peper
  • zout
  • Worcestershiresaus of aroma
  • 12-16 snackcups, eenhapscrackers, kleine ronde toastjes of roggebrood
  • 12-16 grote garnalen

 

 

Snij de avocado’s overlangs door tot op de pit en draai de heften los van elkaar. Verwijder de pitten. Schil de halve avocado’s dun en snij van de smalste gedeelten 12-16 reepjes af. Bedruppel met citroensap. Snipper de rest van het vruchtvlees fijn. Schep de snippers ui erdoor en naar smaak citroensap, tabasco, zout en worcestersaus. Verdeel het mengsel over de cups, crackers, toast of roggebrood. Spoel de garnalen af met lauwwarm water en dep ze droog. Garneer de hapjes met de stukjes avocado en een garnaal. Serveer het gerecht binnen 30 minuten na bereiding.

Wij wensen u een smakelijke en gezellige jaarwisseling toe.

 

 

Meer Oud&Nieuw-hapjes >> 1 2

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *