Oud & Nieuw is iets minder culinair georiënteerd dan Kerstmis. We kennen natuurlijk de oude vertrouwde oliebollen en appelflappen. Soep gevolgd door salade is ook een klassieker. Verder hebben gezinnen vaak min of meer hun eigen gewoontes. Bij VanHarte houden wij van eten, dat is u misschien al opgevallen. Dus wij zijn de laatste die u tips voor een lekker Oud & Nieuw zullen onthouden. Geniet ervan bij dit laatste feestje van het jaar.

 

 

HET RECEPT voor (ca. 35) oliebollen (en vele complimenten)

Benodigdheden:

 

  • 1 kilo tarwebloem
  • 1 liter water
  • 20 gram zout
  • 50 gram suiker
  • 80 gram gist
  • 10 gram kaneel
  • enkele druppeltjes citroensap
  • 200 gram rozijnen
  • 100 gram verse appelstukjes
  •  

     

     

    Bereiding

  • Los het gist op in het water en meng het kort.
  • Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand.
  • Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen.
  • Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer
  • Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden!
  • Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie.
  • Ververs de olie regelmatig.
  •  

     

    Wij wensen u een smakelijke en gezellige jaarwisseling toe.

     

     

    Meer Oud&Nieuw-hapjes >> 1 2 3

    Leave a reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *