Oud & Nieuw is iets minder culinair georiënteerd dan Kerstmis. We kennen natuurlijk de oude vertrouwde oliebollen en appelflappen. Soep gevolgd door salade is ook een klassieker. Verder hebben gezinnen vaak min of meer hun eigen gewoontes. Bij VanHarte houden wij van eten, dat is u misschien al opgevallen. Dus wij zijn de laatste die u tips voor een lekker Oud & Nieuw zullen onthouden. Geniet ervan bij dit laatste feestje van het jaar.


Gevulde Champignons

 

Benodigdheden:

  • 1 bakje champignons
  • 1 ei
  • melk
  • paneermeel
  • 1 tot 2 ons gehakt
  • stroganof kruiden
  • geraspte kaas(extra belegen of oud)
  •  

    Maak de champignons schoon, en haal het steeltje er uit. Maak het gehakt aan met een gedeelte van het ei, wat melk, paneermeel en stroganofkruiden naar smaak. Hak eventueel de steeltjes van de champignons fijn en voeg ze toe. In de champignons een paar kruimels geraspte kaas doen. Dit is voor het hechten van het gehakt.

     

    De champignons verder vullen met het gehaktmengsel en in een ovenschaal circa 20 minuten in de oven (180 graden) garen. Tot slot nog de geraspte kaas er over strooien, en nog even in de oven laten smelten.

     

    Meer Oud&Nieuw-hapjes >> 1 2 3 4

    Leave a reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *