Oud & Nieuw is iets minder culinair georiënteerd dan Kerstmis. We kennen natuurlijk de oude vertrouwde oliebollen en appelflappen. Soep gevolgd door salade is ook een klassieker. Verder hebben gezinnen vaak min of meer hun eigen gewoontes. Bij VanHarte houden wij van eten, dat is u misschien al opgevallen. Dus wij zijn de laatste die u tips voor een lekker Oud & Nieuw zullen onthouden. Geniet ervan bij dit laatste feestje van het jaar.


Vergulde-olijf-sandwich (hoeveelheden zijn voor 1 persoon)

 

  • 15-20 zwarte olijven zonder pit
  • 1 handje (of meer) belegen geraspte kaas
  • dessertlepel (of meer) mayonaise
  •  

     

    Snij de olijven in kleine stukjes (in vieren is mooi genoeg, maar in schijfjes mag ook). Vermeng ze met de kaas. Mayo erbij om alles aan elkaar te binden. Als het je te vet lijkt, zou je ook een deel zure room kunnen overwegen. Uitproberen en proeven.
    Lekker op het brood van je keuze, eventueel met nog wat stukjes (gewone) sla erbij.

     

    http://www.jeanne-doomen.net/recepten/recept334.html

     

    Wij wensen u een smakelijke en gezellige jaarwisseling toe.


     

    Meer Oud&Nieuw-hapjes >> 1 2 3 4 5

    Leave a reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *