Oud & Nieuw is iets minder culinair georiënteerd dan Kerstmis. We kennen natuurlijk de oude vertrouwde oliebollen en appelflappen. Soep gevolgd door salade is ook een klassieker. Verder hebben gezinnen vaak min of meer hun eigen gewoontes. Bij VanHarte houden wij van eten, dat is u misschien al opgevallen. Dus wij zijn de laatste die u tips voor een lekker Oud & Nieuw zullen onthouden. Geniet ervan bij dit laatste feestje van het jaar.


Pittige Gehaktballen (20 stuks)

 

Benodigdheden:

  • 450 gram mager rundergehakt
  • 50 gram broodkruimels van vers witbrood
  • 1 eetlepel Worcestershire Sauce
  • 1 volle theelepel gemengde kruiden
  • zout en zwarte peper
  • plantaardige olie
  •  

     

    Doe alle ingrediënten in een grote schaal en meng ze. Maak balletjes ter grootte van een flinke walnoot. Bedek de schaal en zet minstens een half uur in de koelkast. Verhit de olie en braad de gehaktballetjes totdat ze bruin en gaar zijn. Serveer de balletjes aan cocktailprikkers geprikt en zet er een schaaltje saus bij. Satésaus, chilisaus of barbecuesaus zijn allemaal geschikt.

     

    Bron: http://www.recipes4us.co.uk

     

     

    Wij wensen u een smakelijke en gezellige jaarwisseling toe.


     

    Meer Oud&Nieuw-hapjes >> 1 2 3

    Leave a reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *