Wat wil vader?


Vaderdag begint traditioneel met een heerlijk ontbijt op bed. Een dienblad wordt opgesierd met een groot, vrolijk servet, een vaasje met een paar (zelfgeplukte) bloemetjes. Hierop staan pa’s favoriete hapjes en drankjes. De kleintjes overhandigen de cadeautjes die ze op school hebben gemaakt en zeggen hun vaderdagversje op.

Hoe de rest van de dag eruit zal zien, hangt helemaal af van pa zelf. U kunt hem verrassen, maar soms is het wel zo leuk om hem een beetje inspraak te geven. Hiervoor legt u vader een week van tevoren deze ‘wensenlijst‘ voor. Zo weet u precies hoe zijn ultieme vaderdag eruit ziet.

Uit het oog…niet uit het hart

Natuurlijk worden ook vaders die ver weg wonen niet vergeten. Stel een persoonlijk pakketje voor hem samen en verstuur het ruim op tijd. De boekenwurm geeft u een stapel tijdschriften met een abonnement op één ervan. De sportieveling stuurt u kaartjes voor een voetbalwedstrijd, met de belofte dat u met hem meegaat. Of u laat een wijnpakket bezorgen met een uitnodiging voor een proeverij.

En is uw vader een beetje thuis op internet, dan maakt u een website met foto’s van alle kinderen, kleinkinderen, huisdieren en al het andere dat hem dierbaar is. Laat iedereen een mooie boodschap schrijven en plaats deze bij de foto’s. De URL van deze persoonlijke groet verstuurt u op een ansichtkaart, als kaartje aan een bos bloemen of supersnel via e-mail.

Groots aanpakken

Vaders hebben op vaderdag vaak een dubbelrol. Ze zijn namelijk niet alleen vader, maar ook zoon. Een bezoek aan (schoon)vader is daarom voor velen een vast onderdeel van vaderdag. Een goede oplossing is om het eens groot aan te pakken. Vaders, steek de koppen bij elkaar en organiseer een vaderdagfeest voor alle vaders in de familie of buurt samen. Organiseer een sportieve dag uit (karten, paintballen), een ontspannen strand- of boswandeling om uit te waaien of bezoek met zijn allen sportwedstrijd of de bioscoop.

Werken op zondag?

Moet vader op vaderdag werken, omdat hij bijvoorbeeld in de gezondheidszorg werkt of buschauffeur is. Dan regelt u toch gewoon een doordeweekse vaderdag voor hem?

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen