Varkens en Vissen


De meeste kinderen zijn dol op dieren. Een traktatie in de vorm van het favoriete beest van uw jarige job, is bijna een schot voor open doel. Voor wie op zoek is naar inspiratie volgen hier dierentraktaties die hun succes in de praktijk hebben bewezen. 

Varkens

 

Esther: Kevin gaat op zijn derde verjaardag varkentjes met een toetje uitdelen. Bij deze de foto!

Erna: “Aangezien wij een boerderij hebben, heb ik toen onze dochter Noraly 3 werd, varkentjes gemaakt. Het lijfje is van een roze/gele schuimblok. Met 2 halve tandenstokertjes door de oogjes van een biggesnuitje (Katja) aan het schuimblok bevestigd. De pootjes van roze spekjes of marshmallows en een klein krulstaartje van een rode (drop) veter. Het varkentje in cellofaan gepakt en een kaartje eraan.” 

Cheryl: “Rijg twee spekjes aan een lange cocktailprikker. Doe er een varkenskop (snoepje) bovenop. Tussen het spekje en de varkenskop doe je een dropveter in een strik. Steek die prikkers in een sinaasappel. En klaar is je zelfgemaakte varken.”

Vissen (leuk bij een waterfeest!)

In groep 3m van de Dagobert in Tiel zitten kinderen met creatieve moeders. De traktatie van de foto was gevuld met popcorn en kan (leeg) als spelletje worden gebruikt. De vis is gemaakt van twee stukjes stevig vouwpapier die in elkaar zijn geplakt (als een zakje) De staart is van twee stukjes zwart karton. Aan de binnenkant is een touwtje vastgemaakt met aan het uiteinde een kraal. Het spelletje is bekend denk ik: probeer de kraal in de vis op te vangen. (foto)

Gerja: “Knip uit oranje karton een (goud)vis. Knip uit de buik van de vis een rondje, dat precies om een mandarijntje past. Maak eventueel een paar inknipjes. ‘Kleed’ de Visjes aan met oogjes en schubben. Leg alle visjes in een mand of schaal die is bekleed met blauw transparant papier (water).”

“Knip visjes van karton. Bevestig hier een dropveter aan. Aan het andere eind van de dropveter doe je een potlood. Maak de kom van een oude doos en laat de jarige deze zelf beschilderen met waterplantjes, visjes enzovoort.”

Astrid: “In een grote viskom steek je, door kippengaas, soepstengels. Aan deze soepstengels maak je een dropveter vast, en aan deze dropveter hang je blauwe dolfijnen of zwarte orka’s (snoep).”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen