Uitpakken en weggeven in de praktijk 2


Regelmatig sturen VanHarte-bezoekers ons tips voor het speels uitpakken van cadeautjes, weggeven van bedankjes en andere spelletjes om een kinderfeest in goede banen te leiden. Al deze ideeën uit de praktijk, verzamelen wij op deze pagina’s. 

 

Wat gaan we doen?

 

Ballonnen prikken

Grietje: “Ik had ballonnen opgeblazen met in elke ballon een briefje waarop ik een spelletje had geschreven. Na elk spelletje mochten ze een ballon doorprikken en lezen welk spelletje er werd gespeeld.”

 

Jenny: “Zorg wel dat u het e.e.a. klaar hebt staan, zodat de kinderen gelijk naar dat spelletje toe kunnen gaan.”

 

Enveloppen trekken

Grietje: “Schrijf spelletjes op briefjes, hang deze briefjes (dubbel gevouwen) stuk voor stuk aan de koelkast, de deur of aan een lijn. Laat nu de jarige (of één van de andere kinderen) een briefje uitzoeken waarop staat welk spel er wordt gespeeld. is het spel gespeeld, dan weer een volgend briefje uitzoeken enzovoort. Bij ons werkt dit perfect!”

 

 

Bedankjes uitdelen

Het slinkende cadeau

Centina: “Al jaren een succes. Pak een cadeautje in in vele lagen papier. De kinderen gooien met een dobbelsteen. Wie zes gooit mag een laag uitpakken. Net zolang tot een speler het cadeautje heeft. Als uitbreiding hierop kan je nog iedere papierlaag voorzien van een opdracht: zing een liedje, maak zes kniebuigingen et cetera.”

 

anoniem: “Pak pakjes in evenveel lagen papier als er kinderen komen. Steek tussen elke laag een opdracht. Het pakje gaat rond op muziek. Wie het vast heeft als de muziek stopt moet de opdracht uitvoeren. Wie tenslotte het pakje uitpakt, mag het houden.”

 

Cadeautjes vangen

Sandra: “Voordat de kinderen naar huis gaan, krijgen ze altijd nog een cadeautje mee. Om dit wat spannender te maken, krijgen ze allemaal een lange stok met daaraan een touw met aan de onderkant een haakje geknoopt. In een grote wasmand of opblaasbaar babybadje liggen kleine presentjes ingepakt in kleurrijk papier met een strik erom. Door met het haakje het strikje te pakken, kan iedereen zijn eigen cadeautje ‘vangen’.

 

Dobbelen

Jeanet: “Met een kleurendobbelsteen een van tevoren afgesproken kleur gooien, daarna cadeautje geven en uitpakken. Net zo lang totdat iedereen zijn cadeautje heeft gegeven. Met name geschikt voor kinderen in de kleutergroep.”

 

 

Stoelendans

Nicolien: “Je neemt evenveel cadeautjes als kinderen. Cadeautje 1 pak je in met 1 papiertje, cadeautje 2 pak je in met 2 papiertjes, cadeautje 3 pak je in met 3 papiertjes enz. Nu ga je een stoelendans doen, maar…iedereen zit op een stoel en als de muziek gaat draaien, geeft iedereen zijn/haar cadeautje door aan zijn buurvrouw/-man (met de klok meedraaien). Net zo lang als de muziek speelt. Zodra de muziek stopt, haalt iedereen één papiertje af van het cadeautje dat hij/zij in zijn/haar hand heeft. Degene die nu meteen een cadeautje heeft, is af. Hij/zij neemt zijn/haar stoel uit de kring en de rest gaat verder. Net zo lang tot alle cadeautjes zijn uitgepakt. Een leuke variatie op de gewone stoelendans.”

 

Ballonsurprise

Bea: “Wij hadden voor ieder kind een klein cadeautje ingepakt en voorzien van een nummer. Daarna evenveel ballonnen opgeblazen, waarin we van tevoren briefjes met een nummer hadden gestopt. De kinderen moesten om de beurt een ballon stukprikken. Daaruit viel dan het briefje met het nummer en ze mochten dan het pakje met hetzelfde nummer mee naar huis nemen. Dit mochten ze pas thuis uitpakken (dit om scheve blikken te voorkomen)”

 

Grabbelton

 

  • C. Hageluken:”Op mijn werk maak ik de papierversnipperaar leeg. De inhoud gebruik ik om thuis van een cementemmer een grabbelton te maken. De cementemmer wordt versierd met cadeaupapier. De cadeautjes in de grabbelton kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Wel altijd inpakken, want kinderen houden nu eenmaal van uitpakken.”
  • Suzanne: “Plak op een doos een grote afbeelding van een stripfiguur of versier de doos als dier, een leeuw bijvoorbeeld. Vul de doos met iets lekkers of iets leuks, het liefst verschillende dingen. Maak de doos dicht maar laat een opening open, bij voorkeur op een ‘spannende’ plek (zoals de bek van de leeuw).”
  • Vanharte

    Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

    Recente artikelen