Surprise, surprise (2)


Is knutselen uw lust en uw leven en bent u bij wijze van spreken geboren met een lijmkwast in uw hand? Of krijgt u het juist benauwd wanneer u alleen wordt gelaten met een tafel vol knutselmateriaal? Speciaal voor u bedenkt VanHartes Patricia de komende weken een aantal surprises. Stap voor stap uitgelegd en waar nodig met duidelijke http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images geïllustreerd. Zo voorkomt u dat uw knutsel wordt begroet met de aarzelende vraag: “Goh mooi, maar wat is het eigenlijk?” Om te beginnen de beschrijving van een cadeautje in de lucht en een ‘echte’ goochelhoed. Een echte goochelhoed

Met deze surprise tovert u de leukste verrassingen en cadeaus uit uw hoed!

Benodigdheden:

  • 3 vellen zwart knutselkarton
  • stuk zwart satijnen of fluwelen lint (ca. 4cm breed)
  • hobbylijm
  • een potlood aan een touwtje
  • een schaar
  • een centimeter of liniaal
  • glow-in-the-dark sterrenstickertjes

Stap 1

Neem een vel karton en leg dit in de breedte voor u, Bekijk hoe hoog u uw hoed wilt maken en teken de hoogte af met een potlood. Vervolgens telt u hier circa 5 cm bij en tekent u dit ook af. Teken op de onderste rand driehoeken af en knip deze in. Doe dit ook aan de bovenkant met een rand van circa 2 cm (zie plaatje 1).

Stap 2

Vouw de ingeknipte delen om en vorm het blad tot een cilinder. Bekijk hoe breed u de hoed wilt hebben en knip als dat nodig is aan de zijkant een strook karton af. Besmeer de twee zijkanten met hobbylijm en plak ze op elkaar. Zowel de boven- als onderkant vormen nu een cirkel. Meet zowel van de boven als onderkant de middellijn (zie plaatje 2).

Stap 3

Het is nu de beurt aan de bovenkant van de hoed en de rand. Hiervoor neemt u het potlood met een stuk touw of een passer om een cirkel te kunnen tekenen. U neemt de helft van de opgemeten middellijn om het middelpunt te bepalen. Rol het touwtje uit op dezelfde lengte en bevestig het aan een satéprikker. Trek een cirkel op het papier van gewenste grootte. Doe dit vervolgens met een binnen- en een buitencirkel voor de rand van de hoed (zie plaatje 3).

Stap 4

Knip de cirkels uit en smeer de randen goed in met hobbylijm. Plaats de bovenkant van de hoed op de naar binnen gevouwen ingeknipte rand van de cilinder. Druk stevig aan zonder het karton te kreuken, ook vanuit de binnenkant. De rand van de hoed schuift u hierna over de cilinder heen totdat hij op de naar buiten gevouwen, ingeknipte rand rust. En druk stevig aan. Uw hoed is nu bijna klaar!

Stap 5

Plaats de hoed op het laatste stuk karton en teken de rand af. Knip dit uit en u heeft de bodem voor de hoed. Nu kunt u eerst de hoed gaan versieren met de sterretjes en de satijnen of fluwelen band. Doe het cadeau en eventueel het gedicht in de hoed en sluit de surprise af door de bodem met de laatste cirkel dicht te plakken. Voila! Een goochelhoed!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen