Sint Maarten in de praktijk 2


Hier verzamelen we de praktijkervaringen met Sint Maarten van VanHarte-bezoekers. Leuk om inspiratie op te doen voor uw eigen Sint Maartenviering.

Een liedje

Mo: “Sinte sinte Maarten,
de koeien hebben staarten,
de stieren hebben horens,
de kerken hebben torens,
geef ons een appel of een peer,
dan komen we ‘t hele jaar niet meer.”

Veilig vuur

Monique: “Dit jaar ga ik voor het allereerst Sint Maarten vieren. Voor die gelegenheid hebben onze jongens (5 en bijna 3) samen met mama en oma pompoenen uitgehold en er gezichtjes uitgesneden. Met een waxinelichtje voorzie ik problemen (uitwaaien, brandgevaar) dus koop ik bij de speelgoedwinkel zo’n lampje met batterij aan een stokje. Net zo leuk, veel veiliger en het blijft zeker branden. Ik wens iedereen die SintMaarten viert veel plezier!”

Moderne versie

Marijke: “Bij ons in het dorp zijn de kinderen op 11 november om 17.00 uur welkom op school. Hier krijgen ze iets te drinken en een broodje. Na een paar liedjes te hebben gezongen over Sint Maarten, gaan de kinderen in groepjes door het dorp. De lampionnen maken ze van tevoren op school. Mijn jongste van 7 heeft dit jaar een uil gemaakt en mijn oudste van 10 heeft een lampion gemaakt van ijsco-stokjes. Een leuk liedje is:

‘Sinte maarten, mikmak,
mijn vader kijkt naar TikTak,
mijn moeder kijkt naar Sesamstraat,
dat is wel een snoepje waard.'”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen