Pokemon Pret: Bekers, Coctailprikkers, Boekenleggers en Pikachu


Bekers, Coctailprikkers, Boekenleggers en Pikachu: De Pokémon-hype is nog altijd niet voorbij. Een traktatie die is gebaseerd op één van de vele populaire figuurtjes vormt ook nu nog een garantie voor succes. Kijk ook eens bij onze tips voor een Pokémonfeest!

Bekers

Marjon: “Ik heb van internet allerlei afbeeldingen van Pokémonhttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images uitgeprint en daarna uitgeknipt (twe per kind). Bij Blokker heb ik gekleurde ‘luxe’ plastic bekertjes gekocht. Op elk bekertje heb ik twee verschillende afbeeldingen geplakt. Elk bekertje heb ik gevuld met kruidnootjes, pepernoten en taaitaaipoppetjes, maar dat kan natuurlijk ook iets anders zijn….”

Coctailprikkers

Klik op het plaatje om deze uit te vergroten

Ellen: “Dezelfde afbeeldingen als voor de memoknijper zijn kleiner uitgeprint ook prima te gebruiken om leuke coctailprikkers te maken. Stukje kaas/worst/uitje/augurkje/mandarijntje en druif en je hebt een trendy traktatie. Kies voor de variatie allemaal verschillende Pokémons.”

Boekenleggers

Klik op het plaatje om deze uit te vergroten

Ellen: “De boekenleggers, wederom op internet gevonden, uitgeprint op dik papier en stuk voor stuk uitgeknipt. Dubbelvouwen, dichtplakken met lijm en klaar. Met plakband (Scotch is weer makkelijk te verwijderen zonder te beschadigen) op de Pokémonwafeltjes geplakt. Ook hiervan een voorbeeld (foto). De boekenleggers zijn hier te vinden.

Pikachu (foto)

Annette: “Koop een pakje gele vaatdoekjes. Teken op stevig karton een Pikachu met staart (werktekening) en knip hem uit. Leg deze op een dubbelgevouwen vaatdoekje en teken hem met potlood na. U haalt er ongeveer elf uit een dubbel doekje (let op dat de lijntjes elkaar niet raken, ze moeten nog worden uitgeknipt). Stik ze door op de naaimachine (niet aan de onderkant en staart) en knip ze uit. Knip aan één kant de staart eraf. Teken op de voorkant met rood twe wangen, met zwart ogen, mond en oren. Teken aan de achterkant met bruin twee streepjes en een stukje staart.

Voor de Pokéballen legt u een aardbeienspek en een kokosspek op elkaar op een stukje plasticfolie. Wikkel deze, met een stukje dropveter in het midden, strak in de folie. Prik een cocktailprikker boven in de aardbeienspek en zet daar de Pikachu op.

Variant: maak alleen de Pokéballen, print verschillende Pokemons uit op fotopapier, knipt ze uit en plakt ze vast aan een cocktailprikker.”

Mantra: “Lijm de gele doekjes met een spuitbus lijm voor stoffen. Doe de Pikachu’s met wat ronde chips aan een touwtje.”

Meer Pokémon Pret >> 1 2

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen