Kontje Apart voor de Juf: Dampende schaal pannenkoeken, Glimmende, groene appel, Beschuitje aardbeien, Persoonlijk T-shirt en een Taart


Dampende schaal pannenkoeken, Glimmende, groene appel, Beschuitje aardbeien, Persoonlijk T-shirt en een Taart: Op veel scholen trakteren jarige kinderen ook leerkrachten in andere klassen. Voor een beetje school betekent dit al snel 150 traktaties per jaar per leerkracht! Misschien een reden om soms te kiezen voor ‘een kontje apart’ voor juf of meester. Maar dat hoeft natuurlijk niet…

Dampende schaal pannenkoeken

Clasina : “Mijn zoon en dochter zijn op dezelfde dag jarig (2 jaar leeftijdsverschil). Onze school heeft een continurooster, zodat iedereen overblijft. Al 2 jaar heb ik gezorgd dat er in de lunchpauze van de meesters en juffen een dampende schaal pannenkoeken klaarstond met servetjes, suiker en stroop. Het is wat moeite, maar voor 2 kinderen tegelijk mag dat wel vind ik. De kinderen hadden een kaartje bij zich met het klassen rondgaan waarop stond dat er een verrassing in de lerarenkamer stond te wachten… Een kroketje werd een vorig jaar ook erg op prijs gesteld!”

Glimmende, groene appel

Corine: “Mijn dochter is altijd direct na de lange zomervakantie jarig. Vorig jaar hebben we de meesters en juffen op een glimmende groene appel met een vlag erin getrakteerd. Op zo’n eerste dag zijn er veel kinderen jarig geweest en is er vaak al genoeg koek en chocolade op school.”

Beschuitje aardbeien

Marja: “Een klein plastic bordje met een leuk servetje, daarop een beschuitje, een portieverpakking (room)boter, een wegwerpmesje en een paar aardbeien. Daaromheen folie met een leuk strikje en een kaartje eraan.”

Persoonlijk T-shirt

Marijke: “Toen mijn zoontje Jon afscheid nam op de peuterspeelzaal, heb ik hem voor de twee leidsters een tekening met textielstifen laten maken op een wit T-shirt. Je kunt ook een blanco linnen tas gebruiken. Leg wel een krant tussen de 2 textiellagen tegen het doordrukken.”

Taart

Marko: “Koop een taartbodem en smeer deze dik in met jam. Spuit er slagroom bovenop en heel veel verschillende soorten fruit. Decoreer de taart met poedersuiker en geraspte chocolade. Lekker voor de juffen en meesters.”

Meer Voor de Juf>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen