Konijnenfeest 2


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Konijnenmuts

Bianca: “Mijn dochter van twee zit op de peuterspeelplaats em mocht voor dierendag een konijnenmuts maken, misschien ook leuk om te doen. Neem een brede strook gekleurd papier als basis, doe die rond het kinderhoofdje om de maat te nemen, en niet hem op de goede maat dicht. Schrijf even de naam van het kindje erop zodat iedereen zijn eigen muts weer kan pakken. Maak van wit karton twee lange oren per muts, laat het kind deze oren kleuren, verven, etc. Als ze klaar zijn niet je de oren vast aan de basis. Eventueel kan je nog stickers op de basis laten plakken als versiering, een simpel en snel klaar idee maar ook ontzettend leuk.”

Wortelfeest

Erik: “Wat een leuke verjaardagssite hebben jullie. Handig om even door te lezen. We hebben hem even bekeken toen onze dochter 5 werd”.

Bij ons rolde er een konijnenfeest uit, uiteraard met konijnen en wortels op de uitnodiging. Ik schrijf het even op, misschien heeft iemand er iets aan.

We begonnen met cadeautjes uitpakken en wat drinken. 

We hadden worteltjes uitgeknipt en gekleurd om een spoor te maken. Deze konden de kinderen meenemen voor het konijn (en was de troep meteen weer uit het bos). Halverwege was een soort zandverstuiving zodat de kinderen er spontaan op kwamen dat ze konijnenholen gingen maken. Onderweg konden ze de dennenappels rapen (en tot 5 tellen). Op het eind was iets lekkers bij een konijnen hol verstopt en hebben we in het bos wat gedronken.

De middag vloog om. Het is inderdaad een goede tip niet teveel te willen, want kinderen vermaken zichzelf uitstekend. We hadden nog koekhappen, appelhappen en ‘worteltje leggen-niemand zeggen’ achter de hand, maar we konden, gezien de tijd, alleen nog koekhappen.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen