Konijnenfeest 1


Ook dit is een thema dat kleine kinderen erg aanspreekt. Bijna elk kind is dol op konijntjes…

Uitnodiging

Knip een konijn en schrijf de uitnodiging op de achterkant. Of maak van wol pompons en bindt de uitnodiging om de nek van dit zachte knuffeltje.

Aankleding

Verzamel zo veel mogelijk knuffelkonijnen. Bekers, servetten enz. Met konijntjes erop. Boekjes over konijnen.

Spelletjes

Denk aan een knuffelkonijnenrace. Laat de kinderen van de ene plek naar de andere plek rennen om ervoor zorgen dat alle konijnen daar terecht komen. Maak bijvoorbeeld een hol onder een deken en vertel dat de konijnen naar hun hol moeten rennen omdat de vos eraan komt. Eén van de ouders kan dan de vos spelen. De vos komt pas tevoorschijn nadat alle konijntjes in veiligheid zijn in hun hol. De vos zal tevergeefs zoeken omdat de kinderen zo slim waren de konijntjes naar hun hol te brengen.

Een ander leuk spelletje is spoorzoekertje. Een ouder zet een spoor uit van ‘konijnenkeutels’. Hiervoor kunt u rozijntjes gebruiken, maar dat wordt misschien wat plakkerig, u kan ook kleine steentjes gebruiken. Als de verstopte ouder is gevonden, moet hij/zij een liedje zingen. Misschien wil één van de kinderen zich daarna verstoppen. Help met het uitzetten van een spoor en verwacht niet teveel. Voor de kleintjes is dat nog moeilijk. Als dat niet lukt, laat het dan maar snel achterwege.

Heeft u een kinderboerderij in de buurt of een eigen konijn, ga dan een worteltje geven. Konijnen vinden het heerlijk. Ook het groen van wortels vinden ze lekker maar daarvan mogen ze niet teveel.

Staartje plakken: knip uit dik papier konijnenvormen van achteren gezien. Laat de kinderen lekker kleuren en voor de final touch kunnen ze de staart opplakken. Gebruik hiervoor een wattenbol.

Hapjes en drankjes

Geef oranje aanmaaklimonade en doe alsof het wortelsap is. Maak een oranje taart of cake, zogenaamd van wortelen of trakteer echt op lekkere frisse worteltjes.

Traktaties

Mee naar huis

Een klein knuffelkonijntje, een wortel voor een echt konijn of een zakje met oranje zoutjes (konijnenknabbels).

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen