Knutsels voor de kids: Pluizige Paasbeestjes


Pasen is een geweldig feest voor kinderen! Ze kunnen uren zoet zijn met eieren schilderen, zoeken, spelletjes en knutsels. Doe hieronder inspiratie op voor leuke Paasknutsels.

Pluizige Paasbeestjes

Benodigdheden:

  • wol in verschillende kleurtjes
  • karton
  • passer of ronde voorwerpen
  • schaar
  • vilt
  • pijpenragertjes in verschillende kleurtjes

Stap 1

Maak met behulp van een passer of een glas of schoteltje twee even grote cirkels op het karton. Zet in het midden van die cirkels nog eens twee gelijke kleinere cirkels. Knip ze hierna netjes uit. Als het goed is heeft u nu twee dezelfde ringen! (zie afbeelding)

Stap 2

Maak kleine bolletje wol van ongeveer een stuiterbal groot. Leg de ringen op elkaar en omwikkel ze met de wol, totdat u helemaal rond bent geweest. Blijf dit herhalen totdat het gat in het midden helemaal dicht is en u er geen wol meer doorheen krijgt. De laatste paar keer kunt u de wol met een haaknaald erdoor heen halen. (zie afbeelding)

NB U krijgt een heel leuk effect later als u telkens een ander kleurtje gebruikt om mee te omwikkelen.

Stap 3

Als u alles met wol hebt omwikkeld, knipt u op de rand van de ring de draadjes door totdat u het karton ziet. Haal hierna een draadje tussen de twee kartonnetjes door en knoop deze goed strak vast.

Stap 4

Schuif één kartonnetje nu voorzichtig van de wol af. Knip het kartonnetje dat er nog omheen zit kleiner. Als u een klein beetje zachtjes frummelt, heeft u een pompoentje. Als u hem niet helemaal mooi gelijkmatig rond vindt, kunt u het pompoentje een beetje bijknippen. Knip de wol niet te kort, want het is de bedoeling dat het karton verborgen zit! Vervolgens herhaalt u deze vier stappen met wat kleinere kartonnen cirkeltjes.

Stap 5

Ziezo! Dat is gebeurd… Maak nu de kleine en grotere pompoen, door gebruik te maken van de kartonnen ringetjes, aan elkaar vast met een stukje pijpenrager. Nu heeft u een lijfje en een hoofdje. Maak aan het lijfje ook nog twee pootjes en voetjes door ze aan de kartonnen ring vast te plakken.

Stap 6

In principe hoeft u nu pas te beslissen wat voor dier u er van gaat maken. Maak bijvoorbeeld een kuikentje of een konijntje. Als u een kuikentje maakt, kunt u van vilt een snaveltje maken en op het hoofdje plakken. Knip ook twee oogjes uit vilt en plak deze ook vast.
Als u een konijntje maakt, knipt u van vilt twee lange oren en plakt u deze vast aan het kartonnen ringetje. De oogjes maakt u net als bij het kuikentje. Voor het neusje knipt u ook een stukje vilt en dat plakt u ook weer vast aan het hoofdje! Simpel toch?!

TIP: Om de beestjes beter te laten staan of zitten, kunt u de onderkant van het lijfje wat afplatten door de draadjes hier recht af te knippen.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen