Kersttafeltje-dek-je: Kerstdrukwerk, Het is even schikken, Een gemengd gezelschap, Denk aan de kleintjes


Een in Kerstsfeer gedekte tafel geeft cachet aan uw diner en draagt bij aan een feestelijke stemming. En zeg nou zelf.. u hebt het diner lang voorbereid en het ziet er allemaal smakelijk uit. Dan is het toch extra leuk om ook aandacht te besteden aan de directe omgeving van al dat lekkers. Wat zijn leuke manieren om uw tafel feestelijk te bekleden? Hoe dekt u een tafel op de juiste manier?

Kerstdrukwerk

Voor een groter gezelschap is het een leuk idee om officiële uitnodigingen te versturen, in Kerstsfeer natuurlijk. Voor het diner zelf kunt u menukaarten op tafel zetten. Koop stevig papier in de kleur van uw keuze. Iemand met een mooi handschrift beschrijft de kaarten met een goud- of zilverschrijvende (kalligrafeer)pen. Geef uw gerechten originele namen. Als u leuk kunt tekenen, zijn schetsjes van gerechten een leuke decoratie.
Heeft u niet zo’n vaste hand, dan bieden de vele lettertypen in uw tekstverwerkingsprogramma uitkomst. En mooie Kersthttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images zijn volop op internet en clipart-cd’s te vinden.

Kijk voor algemene tips voor het zelf maken van kaarten eens op CreaSyls pagina bij VanHarte. We hebben ook wat suggesties voor zelfgemaakte Kerstkaarten.

Het is even schikken

Voor een groter diner is een tafelschikking geen overbodige luxe. De gastheer of gastvrouw kiest een strategische plaats. Hij/zij moet het verloop van het diner goed in de gaten kunnen houden. Daarnaast moet het een plaats zijn dicht bij de keuken. Als het gastcomité uit meer dan één persoon bestaat, meng u dan tussen de gasten. Op deze manier verdeelt u het gastheerschap en kunt u het uw gasten optimaal naar de zin maken.

Een gemengd gezelschap

In een gemengd gezelschap is het gebruikelijk om mannen en vrouwen om en om te plaatsen. Als u weet dat iemand linkshandig is, doet u die persoon plezier met een hoekplaats. Gebruik uw persoonlijke inschatting bij de keuze wie u bij wie neerzet. Naambordjes in de stijl van de menukaarten maken uw gasten duidelijk wat de bedoeling is.

Denk aan de kleintjes

Voor kleine gasten kunt u eventueel een aparte kindertafel maken. Zonder kaarsen waarschijnlijk, maar wel met leuke kinderdecoraties. Met Kerstkleurplaten en kleurpotloden of een mooi Kerstverhaal (eventueel op cd) houdt u ze tussen de gangen door bezig.

Meer tips >> 1 2

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen