Huwelijkscadeaus


Het geven van cadeaus op huwelijksfeesten is bijna een vak apart. Soms heeft u het geluk dat het bruidspaar in spe een huwelijkslijst heeft opgesteld bij een winkel. Een telefoontje is dan soms voldoende en u weet zeker dat u iets geeft wat op prijs wordt gesteld. Vaak is de uitnodiging voorzien van het welbekende envelopje.

Er wordt geld van u verwacht. Niet echt leuk om te geven, is de reactie van de meeste gasten. Toch kunt u er nog best iets origineels van maken! Hier leest u tips voor� cadeaus waarmee u een onvergetelijke indruk maakt.�

Vreemde valuta

Mirella: “Als er voor het huwelijkscadeau geld wordt gevraagd, dan is het leuk om dit te geven in de valuta van het land waar de huwelijksreis naar toe gaat. Vrienden van ons gingen op huwelijksreis naar Turkije. We hebben ze een enveloppe vol Lires gegeven. Ze stonden erg raar te kijken toen ze zo’n dikke enveloppe kregen en barsten beiden in lachen uit toen ze zagen dat het Lires waren.”

Pesterig geld

Tamara: “Toen vrienden van ons gingen trouwen, wilden ze natuurlijk ook geld hebben. Erg saai om te geven, maar daar hebben we wat op gevonden. Ze zijn er nog erg lang zoet mee geweest. We hadden het geld gewisseld in kwartjes en stuivers. Die hebben we in bierdopjes gedaan, waarna we ze met een tang dichtknepen en in een spaarvarken deden. Een ander idee is om een hele stapel enveloppen met lege briefjes te vullen en eentje met geld. Allemaal dicht plakken en geven.”

Nestje

Marina zond ons deze tip voor een cadeautje voor iemands huwelijk: “Bouw een nestje, neem een strooien krans . Leg daar berkentakken omheen en zet deze vast met draad. Stop er mos tussen en binnen in voor een mooi effect. Leg het op een passend plastic bord in een groene kleur. Leg er een ei in. Zet er tortelduifjes bij op de rand. Het geld kun je er leuk gevouwen bij indoen. Inpakken in plastic folie en je hebt een originele manier om geld te geven. Het maken kost ongeveer 5 euro. Dus dit is pas leuk als je met een groepje geld geeft.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen