Het ultieme Paasontbijt: De drankjes, Het zoete accent, Haagse bluf, Schuimpjes


Vanzelfsprekend staat bij het Paasontbijt het ei centraal. Gekookt, gebakken, gepocheerd of verwerkt in pannenkoeken of cake. En natuurlijk – als zoet accent – zijn chocolade broertje. VanHarte vertelt u hoe een gezellige Paastafel eruit zou kunnen zien. Leuke eierspelletjes en -knutsels vergroten de feestvreugde tijdens en na het ontbijt. Maar om te beginnen gaan we Paaskokkerellen.

De drankjes

Het eierdrankje bij uitstek is natuurlijk advocaat. We kunnen ons echter voorstellen dat u daar ‘s ochtends nog niet echt trek in hebt. Een grote kan versgeperste jus, een pot Paasthee en bijzondere koffie zijn misschien toch een beter idee. Of begin de dag eens goed met een gezonde, frisse, alcoholvrije voorjaarscocktail:

Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.cocktailz.nl/cocktails_overzicht.php

Het zoete accent

Verras uw disgenoten met heerlijke chocolade. Zet schaaltjes Paaseitjes op tafel en op elk bord bijvoorbeeld een prachtig versierd Paasei van de banketbakker. Daarnaast zullen ook deze zoete traktaties vast en zeker in de smaak vallen:

Haagse Bluf

Heerlijk, maar pas op! Haagse Bluf is zoet en machtig en wordt gemaakt van rauw eiwit en suiker. Verzeker u ervan dat de eieren vers zijn. Klop 3 eiwitten minstens vijf minuten met 25 gram suiker en schep er twee lepels jam of wat bessensap door. Snel opdienen. Lekker met yoghurt of vanillevla.

Schuimpjes

Geen garantie dat ze lukken, maar ze smelten letterlijk op uw tong… Verwarm de overn voor op 100 graden Celsius. Klop 3 eiwitten schuimig en voeg al kloppend beetje bij beetje 100 gram suiker toe. Als het eiwit ‘draden’ trekt, zeeft u er 50 gram poedersuiker boven, dat u er snel doorheen schept. Maak met twee lepels of een spuitzak kleine hoopjes op een bakplaat die met bakpapier is bedekt. Zet de schuimpjes 2 tot drie uur in de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen