Harry Potter-avonturen in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

De geheime kamer

Cedric: “Er liggen allemaal briefjes met raadsels in huis. Degene die de meeste juiste antwoorden heeft gegeven, mag als eerste kiezen uit een bos sleutels (de hoeveelheid van de sleutels is afhankelijk van hoeveel groepen er zijn). Als iedereen een sleutel heeft ga je naar een deur. Degene bij wie de sleutel past, doet de deur open en heeft de Geheime Kamer ontdekt!

Gevangenen van Azkaban

Melanie: ” Variant op bewakertje. Je vormt een kring met stoelen (de helft van het aantal kinderen). De kinderen gaan op de stoelen zitten en laten 1 stoel vrij. De overigen gaan achter de stoelen staan. De kids achter de stoelen zijn de bewakers van Azkaban. Een bewaker staat voor een lege stoel. Hij moet een gevangene kiezen door de kring rond te kijken en naar één gevangene te knipogen. Die moet proberen op de lege stoel te komen. Maar let op: zijn bewaker kan dit verhinderen door hem te tikken, zonder dat hij vanachter de stoel komt. Heb je een even aantal kinderen, dan kan je 1 kind in het midden plaatsen. Die mag helpen met de bewakers, zonder dat hij uit zijn kleinere kring komt.”

Zoek de steen der wijzen

Shelly: “Hang de hele kamer vol met touw en in het midden een rode steen. Doe er ook een paar gewone stenen tussen. Laat je vrienden de steen der wijzen nou maar zoeken!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen