Goochelfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Goochelaarsshow

Anja: “Onlangs heeft mijn zoon een goochelfeest gegeven. Hij werd acht jaar. Het was een groot succes. Ik haal al jaren mijn inspiratie van deze site. Een mooie uitnodiging van een goochelaar gemaakt met in de tekst vermeld dat de ouders om 15.30 uur werden verwacht voor een magische goochelshow. We begonnen met pannenkoeken eten.

Van tevoren had ik al voor ieder kind een goochelhoed gemaakt, toverstokjes en een cape (gewoon van zwart crêpepapier). Na de pannenkoeken kon ieder kind zijn hoed versieren met stickers (glinstersterren). Na het versieren heb ik samen met mijn zoon de goocheltrucjes laten zien. Met mijn zoon erbij waren het zes kinderen, zodat ieder kind twee trucjes kon doen. De trucjes heb ik allemaal uit boeken van de bibliotheek gehaald, ook het maken van de toverhoeden. Toen ze hadden gekozen welke trucjes ze wilden doen, was het natuurlijk oefenen geblazen. Ze waren allemaal heel fanatiek.

Hierna even pauze met chips waarbij ze keken naar een opgenomen aflevering van Hans Kazan. Toen hebben we met elkaar de kamer klaargemaakt voor de voorstelling. Ik had de gordijnen van mijn zoon aan een touw in de kamer gehangen. Hij heeft sterren gordijnen, dus dat kwam goed uit. Een tafeltje met een rood kleed (nog van de kerst), met daarover een zwart kleed. Dit kwam achter de gordijnen. Stoelen neergezet voor de ouders en broertjes en zusjes.

Daarna de generale repetitie. Ik was zelf de presentator met een microfoon. De kinderen verdwenen achter het gordijn en de show begon met het voorstellen van de goochelaars. Ieder kind had een naam voor zichzelf verzonnen. Daarna werden de twaalf trucjes geshowd. Wel even voor jezelf opschrijven welk kind welke trucjes doet en de volgorde.

Daarna was er nog tijd voor een spelletje (chips eten als je met een dobbelsteen 6 gooit). Het was al snel half 4 en zodra de bel ging, verdwenen de kinderen achter het gordijn. Toen alle ouders er waren, begon het echt. De kinderen deden het geweldig, waren heel serieus. De ouders waren diep onder de indruk. De kinderen kregen een daverend applaus. Alles is natuurlijk gefilmd en er zijn foto’s gemaakt.

Na de voorstelling nog een zakje met wat lekkers en de kinderen gingen als goochelaar met hun ouders mee naar huis. Ik vond dit goochelfeestje persoonlijk het leukste van alle feestjes die er tot nu toe in ons huis zijn geweest.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen