Gezond Goed: Microfoontjes, Banaanmannetjes, Kiwimannetjes, Cactus, Fruitige traktatie, Wolk met maan, Mandarijn-Chineesjes en Potje brood


Microfoontjes, Banaanmannetjes, Kiwimannetjes, Cactus, Fruitige traktatie, Wolk met maan, Mandarijn-Chineesjes en Potje brood: De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat met stip op nummer 1 in de categorie Gezond Goed. Dat is niet verwonderlijk. Bijna alle kinderen lusten het en fruit is in een handomdraai om te toveren in een verrassende traktatie.

Microfoontjes

Sylvia: “Voor de verjaardag van mijn dochter (6) hebben we microfoontjes gemaakt. Hiervoor gebruikten we als steel stoepkrijt verpakt in gekleurd glansfolie. Voor de bol gebruikten we een mandarijn verpakt in zilverfolie. Met plakband hebben we de bol boven op de steel bevestigd. Als snoertje aan de onderkant van de steel gebruikten we een dropveter.”

Bananenboot

Sheila: “Dit is een geinige tractatie die je snel kunt maken. Kinderen vinden hem fantastisch! Je hebt het volgende nodig: bananen, grote satéprikkers, gekleurd papier, pakje eetpapier uit de supermarkt of snoepwinkel.

  1. Maak van het gekleurde papier vlaggetjes. Knip hiervoor het papier in de lengte door. De twee helften vouw je weer in de lengte dubbel. Nu knip je er vlaggetjes uit, zodat het spiegelbeeld eraan vast zit. Op de vlaggetjes kan je op twee zijden een boodschap kwijt. Bijvoorbeeld: “Hoera. Mendel twee jaar”.
  2. De vlaggetjes vouw je om een satéprikker, en met een nietje door het papier zit-ie vast genoeg.
  3. Dan rijg je de satéprikker over de lengte door het eetpapier, bovenaan erin en onderaan er weer uit. Zo heb je een zeil voor de boot.
  4. Tenslotte prik je de satéprikker met het zeil en de vlag, in het midden van de banaan. Je bananenboot is klaar!”

Banaanmannetjes

Miranda: “Schil een banaan af en halveer hem. Doe stukjes dropveter of fruitveter aan een coctailprikkertje met vlag en prik dat in het topje van de banaan. Hol twee kleine gaatjes uit en stop daar twee rozijntjes in als ogen. De mond kan weer gemaakt worden van een stukje rode fruitveter.”

Kiwimannetjes

Jopie: “Maak van een rondje papier een hoedje (1 keer inknippen tot het midden en over elkaar plakken). Zet er een stukje (rimpel)elastiek aan, zodat je het hoedje op de kiwi kunt zetten. Maak van twee witte ronde stickertjes oogjes en plak die erop. Eventueel kun je ook nog een mondje erop plakken. Plak twee voetjes van papier onderaan de kiwi. Versier eventueel het hoedje.”

Cactus

Karin: “Aangezien mijn dochter een voedselintolerantie heeft (geen suiker, kleurstof en chocolade) is het moeilijk iets te vinden dat ze zelf ook mag hebben. Dit is een goed voorbeeld. Neem een niet te grote bloempot en zet daar een courgette in. Vul de bloempot met kiezelstenen voor de stevigheid!!!! Aan de courgette steekt u allemaal cocktailprikkertjes met verschillende soorten fruit in hapklaar formaat. Afhankelijk van het aantal kinderen maak je meerdere cactussen. Je kunt als extraatje de bloempotjes beschilderen in leuke frisse kleurtjes.”

Fruitige traktatie

Monique: “Koop gekleurde, plastic bekers en vul deze met zelfgemaakte bowl. Buigrietje met franjes eraan en een lepeltje erbij. Gezond en lekker. De beker mogen ze houden natuurlijk.”

Wolk met maan

Manon: “Knip uit stevig blauw karton een wolk. Maak in het midden twee spleten. Steek hier een banaan door en je hebt een wolk waarachter de maan zich verschuilt!”

Mandarijn-Chineesjes

Wilma: “Knip een rondje uit een vouwblaadje, Zet het hoedje dat je zo krijgt op een mandarijn. Maak van een dropveter een lange snor en/of een vlecht aan het hoedje en teken een Chinees gezichtje op de mandarijn.”

Potje brood

Désirée: “Doe brooddeeg in kleine terracotta potjes (tuincentrum, Xenos) en bak ze. Doe er een strik om en je hebt iets prachtigs! Om het extra feestelijk te maken kun je er nog een figuurtje van fimo-klei of gips opplakken.”

Meer Gezond Goed >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen