Doe-het-zelf-kraamfeest


Zelf een kraamfeest organiseren is vooral een kwestie van goed plannen. Binnenkort vindt u daarom hier onder meer de VanHarte KraamFeestPlanner. Nu alvast handige tips voor doe-het-zelvers en een paar praktijkverhalen om in de stemming te komen. 

 

Geboortemok

Laat een serie mokken maken met de mooiste babyfoto erop en schenk hier de koffie in. Geef ze uw gasten als bedankje mee naar huis, dat scheelt direct in de stapel afwas!

 

Kraamgastenboek

Maak een kraamgastenboek en laat iedereen hier een boodschap in schrijven voor de baby. Heeft u meteen een mooi cadeau voor zijn/haar achttiende verjaardag.

 

Kinderhoekje

Zorg voor een apart hoekje voor de kinderen. Huur speelgoed bij de speel-o-theek, maak een knusse videohoek met leuke kinderfilms en vraag een buurmeisje of vriendin als ‘knutsel-voorlees-knuffelmoeder’. 

 

 

Taartmes

Snij uw kraamtaart aan met hetzelfde mes dat u gebruikte om uw bruidstaart aan te snijden. Zet deze traditie voort bij de verjaardagen van uw kindje(s).

 

Budgetfeest

Bezorgd over de kosten? Kijk op de homepage van Nathalie voor tips om de kosten binnen de perken te houden. 

 

Handen vrij

Bespaar uzelf een hoop geregel en geloop en maak er een zelfbedieningsfeestje van. Zet alles klaar op lange tafels en laat iedereen naar eigen behoefte opscheppen en inschenken. Petra: “Op de babyborrel van onze dochter verzorgden de oma’s de bediening en voor de mannen hadden we een biertap (zelfbediening). Na zes uur zijn we met ongeveer veertien personen gaan barbecuen. Ik zou het iedereen aanraden!” Zo heeft u dus ook zelf uw handen vrij en kunt u met volle teugen van de aandacht genieten.

 

 

 

Boekje vol tips

Het boekje ‘9 maanden, 1 baby, 280 ideeën’ van Rob van Vuure en Juliette Berkhout staat boordevol leuke tips, onder andere voor kraamfeesten.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen