Die mijter passen we allemaal


Om helemaal in de stemming te komen, kunt u met uw kinderen vele middagen vullen met Sint-knutsels. Versier uw huis met Sint-tekeningen, Sint-slingers, hang nepcadeautjes aan het plafond, beschilder klompjes om voor de schoorsteen te zetten. En wat dacht u van deze prachtige mijter?

 

 

Benodigdheden:

 • rood knutselkarton
 • 2 mm dik karton
 • rood breed lint
 • rood fluweel
 • nietmachine
 • textiellijm
 •  

   

   

  Stap 1
  Meet de omtrek van het hoofd van het kind waarvoor de mijter bestemd is. Teken deze lengte op het rode knutselkarton met ongeveer 2 cm extra overlapping. Maak naar aanleiding van de lengte een rechthoek van ongeveer 7 cm breedte en knip deze uit. De uiteinden trekt u bij elkaar zodat u een cirkel krijgt. Niet dit aan elkaar vast (zie afbeelding 1).

   

   

  Stap 2
  Nu gebruiken we het dikkere karton om de vorm van de mijter te creëren. Breng de vorm 2 maal over op het karton. De breedte moet ongeveer net zo groot zijn als breedte van de ring die u zojuist heeft gemaakt wanneer deze plat gevouwen ligt (zie afbeelding 2).

   

   

   

  Stap 3
  Speld de vorm op de dubbel gevouwen fluwelen stof vast en knip deze één centimeter breder uit (zie afbeelding 3).

   

   

  Stap 4
  Knip uit de overgebleven stof twee repen stof van ongeveer 3 cm breed die net zo lang zijn als de zijkanten van de mijter. Hiermee maakt u de mijterdelen aan elkaar vast op de volgende manier. Leg de stof met de binnenkant op één zijde van de mijter en niet dit langs de rand vast. Doe dit op dezelfde manier met de achterzijde van de mijter. Dezelfde handelingen herhaalt u met de andere kant van de mijter. Nu zitten de delen aan elkaar vast.
  Zorg wel dat de stof aan de binnenkant van de mijter zit! Plaats de ring in de mijter en niet deze een centimeter boven de rand van de mijter vast (zie afbeelding 4).

   

   

  Stap 5
  Het is nu de hoogste tijd om de mijter af te werken! Besmeer de twee stukken stof met textiellijm en plak deze op de mijter met één centimeter overlapping. Plak de overgebleven randen om het karton. Doe dit met beide kanten van de mijter. Met het lint versiert u de mijter met een kruis en een bies rondom. Om de irriterende nietjes aan de binnenkant weg te werken kunt u deze ook beplakken met een reep stof. Uw zelfgemaakte mijter is klaar. De Sint zal er jaloers op zijn!

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen