De entourage – tips


Oud en Nieuw is ná Kerst misschien wel het sfeervolste feest van het jaar. Vrienden, familie en bekenden komen samen om terug te blikken op het oude jaar en het nieuwe jaar in te luiden. Dit feest gaat gepaard met hapjes, drankjes en een gezellige omgeving. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij weer wat tips om het huis, de tafel en uzelf feestelijk aan te kleden!

Voordat u de gezelligheid tegemoet treedt, hebben we toch wat preventieve tips voor in huis. Op deze manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan en kunt u de avond ontspannen tegemoet zien!

Tip 1: weg vlek!

Was de tafelkleden die u wilt gebruiken vooraf in waterafstotend middel. Gaat er op de avond een glas wijn om op uw prachtige kleed, dan kunt u het zo opdeppen en blijft de schade beperkt.

Bij rode wijn kunt u, als het voorgaande u teveel werk is, een dikke laag zout over de vlek heen strooien. Of de rode wijn neutraliseren met een overvloedige hoeveelheid witte wijn.

Tip 2: tactisch geplaatst

Kaarsen zijn erg gezellig in huis, maar voorkom dat mensen (kinderen en dieren!) ze kunnen omstoten, of er bijvoorbeeld met de mouw in kunnen hangen op een feestelijk gedekte tafel. Zet ze dus op een veilige plaats!

Tip 3: beter een goede buur…

Licht uw buren in dat u ‘s avonds een feestje heeft. U kunt op deze manier wederzijdse afspraken maken over eventuele geluidsoverlast. Beter nog, nodig ze uit! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En klagen zullen de buren dan niet snel doen.

Nu de leuke dingen: de voorbereiding! Laten we beginnen met de aankleding van uw huis

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen