Creatieve cakejes: Eierkoeken en Soesjes


Cakejes, soesjes en broodjes zijn een ideale traktatie. U versiert ze in een handomdraai en er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten of mogen. De populariteit van cake als traktatie blijkt ook wel uit het aantal inzendingen.

 

Versierde cakejes


Klik op het plaatje om deze uit te vergroten

 

Mireille: “Wat was ik blij met jullie site met traktatietips. Een aantal tips heb ik gecombineerd en zo zijn deze cake-snoetjes ontstaan. Op een cakeje zijn met glazuur ogen van Engelse drop geplakt, daaronder snorharen van dropveter, een Smartie als neus en een Jellybean als mond.


Danielle: “Maak muffins of cake in kleine vormpjes. Doet hier chocoladeglazuur overheen en versier de muffin met Smarties als de chocola nog vloeibaar is. Er kan eventueel een vlaggetje of een andere versiering op. Lekker om te eten en het ziet er heel feestelijk uit.”

 

Patricia: “Als je kleine cakjes maakt, kan je van alles door het beslag mengen. Zoals fruithagelslag, m&m-tjes, kleine wijngummetjes, in het midden een theelepel jam. Laat je fantasie gaan. En nog een tip: voor kinderen die koemelkallergie hebben, kan je de gewone boter vervangen voor Wajang (alleen extra zout bijvoegen).”

 

 

Eierkoeken

Marja: “Neem zoveel eierkoeken als er kinderen te trakteren zijn. Maak een sjabloon van de leeftijd van je kind, aangepast aan de omvang van de eierkoek. Maak glazuur door poedersuiker te verdunnen met wat water. Breng met het sjabloon het cijfer over op de eierkoek. Strooi in het glazuur een of ander strooisel. Leuk zijn de kleine gekleurde spikkeltjes die bij Albert Heijn bij de Surinaamse artikelen staan.”

 

Linda: “Snij een kleine eierkoek doormidden. Smeer aan beide kanten boter en plak de twee delen tegen elkaar. Stop er aan de achterkant een dropveter/ aardbeienveter tussen. Dit is de staart van de muis. Maak bovenin een snee met een mes. Steek in dat gleufje de oren (van eetpapier of van karton). Maak voor de ogen ook 2 kleine sneetjes in de eierkoek en stop er twee mini-M&M’s in.”

 

 

Soesjes

Ira: Koop een pak kleine diepvriessoesjes. Laat deze een klein beetje ontdooien. Snij ze doormidden en leg er een aardbei tussen. Bovenkant er weer op doen. Neem bijvoorbeeld gekleurde bloemetjes van Baukje en zet op ieder soesje een versiering vast met glazuur. Bestrooien met poedersuiker.

 

 

Karin: “Neem een dienblad en leg hierop een effen (blauw) servet. Prik op de soesjes een wat korter geknipt papieren parapluutje. Deze zie je ook vaak op kinderijsjes. Leg nu de versierde soesje dicht bij elkaar op het dienblad. Je ziet nu alleen maar de parapluutjes en de soesjes niet. Voor een extra feestelijk effect kun je er nog wat dunne slierten gekrulc papier tussen doen die over het dienblad heen bungelen. Snel klaar en ook geschikt wanneer je grote hoeveelheden kinderen moet trakteren.”

 

Meer Creatieve Cakejes >> 1 2 3 4 5 6

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen