Cadeautje in de lucht


Volg de stap-voor-stap beschrijving en laat uw vrienden en familie versteld staan. Dit jaar heeft ook u een prachtige surprise!

Het idee is om uw cadeautje te verpakken in een ballon. Dat gaat als volgt…

Benodigdheden:

  • doorzichtige ballonnen
  • serpentines en confetti
  • een stukje afvoerbuis
  • afplaktape
  • één of meer kleine cadeautjes

Stap 1

Zoals u weet is een ballon zeer rekbaar. Om de ballon nog soepeler te laten worden moet men flink aan de ballon trekken, zowel in de lengte als in de breedte. Vergeet vooral het tuitje niet! Het spreekt voor zich dat het cadeau niet al te groot kan zijn, maar het zal u verbazen wat er mogelijk is!

Stap 2

Neem een stuk afvoerpijp en beplak deze aan één uiteinde met tape om de scherpte eraf te halen, zodat de ballon niet kapot gaat.

Stap 3

Dit is eigenlijk een klusje waar u wat hulp bij kunt gebruiken. Span de opening van de ballon om de buis. Probeer de hals van de ballon zover mogelijk over de buis te trekken zodat de opening optimaal kan worden benut.

Stap 4

Verpak het cadeautje of de cadeautjes zo gezellig mogelijk en laat deze via de buis in de ballon zakken. Cadeautjes van zachte materialen mogen wat groter zijn, omdat u deze nog kunt vervormen.

Stap 5

Stop ook nog feestelijke materialen zoals serpentines en confetti in de ballon, des te groter is het effect als het cadeau wordt uitgepakt. Plof!!!

Stap 6

Als laatste stap blaast u de ballon natuurlijk op! Dit kunt u op de conventionele manier doen, met de mond dus. Of met helium, er zijn in de speelgoedzaken flesjes helium te koop. Op deze manier kunt u uw cadeautje laten zweven! Wees wel voorzichtig want voor u het weet hangt het cadeau aan het plafond! Dus ook deze stap vereist een helpende hand, zodat u op uw gemak de ballon kunt sluiten en aan een touwtje of slinger kunt bevestigen.

NB: Een ballon kan makkelijk worden beschreven met een stift, het is misschien leuk om een persoonlijke groet of zelfs een sinterklaasgedicht op de ballon te schrijven. Probeer wel even uit of de stift niet vlekt of kan worden weggeveegd.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen