Cadeautips uit de praktijk 5


Bij feesten horen natuurlijk cadeaus. Deze rubriek verzamelt leuke cadeau-ideeën voor allerlei feestelijke gelegenheden. Vertel ons wat het meest originele cadeau was dat u ooit gaf of kreeg, en maak andere bezoekers van VanHarte blij! Cadeautips voor kinderen, volwassenen, trouwfeesten, geboortes enzovoort, enzovoort. Alles is vanharte welkom!!

Eten en drinken

Biefstuk

Margriet: “In de studententijd van één van onze vrienden hebben we hem eens een flinke biefstuk gegeven voor zijn verjaardag. Hij was hier meer dan gelukkig mee!”

Voor juf of meester

Kim: “Wat ik vroeger wel eens aan mijn jarige meester gaf, was een glas met hierin ‘bier’ (crepepapier en watten). In dit crepepapier zat dan snoep. Voor de juf was er een glas wijn met hierin rood crepepapier en uiteraard snoep/drop. De volgende tekst hoorde erbij: ‘Proost! Nu op naar het volgende jaar.'”

Lievelingsgerecht

Samantha: “Maak voor degene die jarig is, zijn of haar lievelingsgerecht!”

Taart met een plaatje

J. van Huis: “Toen mijn man zijn jubileum vierde bij de vrijwillige brandweer had hij koekjes bij de koffie met daarop een afbeelding van de brandweerauto. Bij de betere (echte) bakker zijn taarten en koekjes te bestellen met elke gewenste afbeelding of foto. Dit is wellicht ook leuk bij een 50-jarige, bijvoorbeeld met een jeugdfoto, of bij een …jarige bruiloft.”

Kookboek

Coby: “Op onze bruiloft ontvingen wij van alle gasten een A4-tje met daarop een recept. Dit was geregeld door onze ceremoniemeester (via een brief die tegelijkertijd met de trouwkaarten verstuurd werd). Zij heeft alles gebundeld tot een kookboek. Ontzettend leuk om te krijgen!”

Gekocht

Rijk gevulde picknickmand

Saskia: “Voor de bruiloft van vrienden had ik een rieten mand gevuld met een rond wit brood, twee champagneglazen, een fles champagne en een heleboel stuivers. En daarom heen had ik doorzichtig folie gedaan.”

Ingelijst cadeau

Sandra: “Ga met de trouw- of geboortekaart naar een inlijstwinkeltje. Zoek een mooi passe-partout uit en een bijpassende lijst en laat de kaart inlijsten.”

Vooruitdenken

Margreet: “Voor Valentijnsdag (14 februari) is er altijd van alles te koop. Daarom kocht ik alvast twee champagneglazen met hartjes erop. Er zijn het hele jaar door natuurlijk allerlei mooie champagneglazen te koop in verschillende prijsklassen, maar deze vond ik heel toepasselijk. Aan het eind van het jaar trouwen mijn vrienden. Dan hoef ik er alleen nog een lekkere fles champagne bij te kopen en alles in doorzichtig plastic in te pakken. Vooruitdenken heet dat.”

Diensten

Geef jezelf cadeau

Jeanne: “Het meest geweldige cadeau dat ik ooit heb gekregen kwam van een van mijn zussen. Zij stond op mijn verjaardag ‘s morgens al heel vroeg op de stoep met de mededeling: Ik neem je vandaag al het werk uit handen, dan kun jij tenminste echt jarig zijn. Wauw, wat een cadeau. Ik heb me niet de benen uit mijn lijf gelopen en hierdoor echt ongelofelijk genoten van deze hele bijzondere verjaardag.”

Meer Cadeautips uit de praktijk >> 1 2 3 4 5

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen