Cadeautips uit de praktijk 3


Bij feesten horen natuurlijk cadeaus. Deze rubriek verzamelt leuke cadeau-ideeën voor allerlei feestelijke gelegenheden. Vertel ons wat het meest originele cadeau was dat u ooit gaf of kreeg, en maak andere bezoekers van VanHarte blij! Cadeautips voor kinderen, volwassenen, trouwfeesten, geboortes enzovoort, enzovoort. Alles is vanharte welkom!!

Aandenken

Bewerkte foto’s

Aartje: “Voor een afscheid van een collega is het een leuk idee om foto’s te vragen van iedere werknemer. Van de foto’s gebruikt u alleen het hoofd. Dan zoekt u in tijdschriften naar afbeeldingen van kinderen, volwassenen en dieren. Knip het hoofd eraf en plak het ‘foto’hoofd ervoor in de plaats. Zo krijgt u erg grappige effecten. Voorbeeld: een foto van een mannelijke collega boven een afbeelding van een kind op een driewieler. Een vrouwenhoofd op de romp van een vogel.

Het is al grappig om een altijd informeel geklede man met zijn hoofd boven een keurig in het pak gestoken heer te plakken of een kort, dik persoon boven een lange magere. U stuurt eerst iedereen een A4-blad. Hierop kunnen ze een persoonlijk herinnering zetten, een gedicht, een recept of wat men maar kwijt wil aan de afscheid nemende collega. Als u de vellen terug heeft, kunt u de voorzijde ervan beplakken met de bewerkte foto. Het is veel werk en u moet ruim op tijd beginnen, maar het is wel erg leuk.”

Krant

Liesbeth: “Maak een feestkrant. Hiervoor is zelfs een speciale cd-rom in de handel, maar je kunt het ook zelf doen. Echt een cadeau voor iemand die alles al heeft. Schrijf hem zelf vol of vraag andere familieleden en vrienden van de jarige (of het bruidspaar of de jubilaris) je te helpen. Een karikatuur, gedicht, wens, verhaal, alles is mogelijkheid. Begin wel op tijd!”

Geboortekrant

Rolien: “Een leuk idee voor Abraham of Sarah is het opvragen van de plaatselijke krant van zijn of haar geboortedag. Deze kunt u vaak vinden bij het gemeentearchief.”

Fotoreis in het verleden

Lia : “Toen mijn schoonouders 45 jaar waren getrouwd, heb ik al hun vroegere woningen opgezocht en er een foto van gemaakt. Deze foto’s heb ik ingeplakt in een mooi boek”

Vriendinnen

Nathalie: “Toen ik getrouwd ben, heb ik voor mijn drie vriendinnen, die ik al van kinds af aan ken een ‘Vriendin’ gemaakt (het tijdschrift). Een leuk cadeau waar al onze herrinneringen in staan van vroeger en nu. Je hebt er wel foto’s, brieven et cetera voor nodig. Het handigst is het om het tijdschrift te kopen en te kijken welke rubrieken erin staan. Ik geef wat voorbeelden om te laten zien wat ik met verschillende rubrieken heb gedaan:

Post: hier heb ik een brief of kaart geplakt die ik van haar had ontvangen.
Pen van vriendin: een grappige gebeurtenis die ik samen met haar had beleefd.
Oproepjes: verzin hier oproepjes die met je vriendin te maken hebben, bijvoorbeeld een oproep om haar verzameling compleet te maken.

Mijn eigen column
Vakantiefoto’s en belevenissen kun je in een redactioneel verhaal verwerken.
Puzzel: maak zelf een kruiswoordraadsel of woordzoeker met woorden die iets te maken hebben met jullie verleden samen.
Metamorfose: foto’s van vroeger en nu.
Na veel fantasie, geplak en geknip, laat je het in kleur kopiëren en inbinden. Zo heb je een vriendin voor het leven, een vriendin aan het huilen en een geslaagd geschenk.”

Videoboodschap

Hanneke: “Toen mijn oom 70 jaar werd, was alle genodigden gevraagd om iets mee te nemen als symbool van hun band met hem. Zijn ‘uit eten maatje’ nam bijvoorbeeld een kookboek mee, zijn sportvriend een tennisracket. En zo kan iedereen wel iets verzinnen. Alle gasten mochten vervolgens voor de videocamera de keuze van hun cadeau toelichten. De band vol persoonlijke anekdotes biedt je de jarige als cadeau aan.”

Meer Cadeautips uit de praktijk >> 1 2 3 4 5

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen