Buiten de deur in de praktijk 4


Wij horen graag alles over uw ervaringen met kinderfeestjes buiten de deur. Wat ging er mis, wat was fantastisch? Uit de verhalen die we tot nog toe ontvingen, blijkt in elk geval al één ding: kastelen spreken tot de verbeelding!

 

Krakende kasteeldeuren in een spannend slot


Hanneke: “Altijd al eens willen weten hoe dat nou was: jonkheer of jonkvrouw zijn? Of hoe een kasteel er van binnen uit ziet? Of wat er precies met Hugo de Groot is gebeurd? Dat kan! Het verjaardagsfeestje van je kind kun je vieren bij Slot Loevestein. Na een leuke, korte wandeling kom je bij een bruggetje dat naar het kasteelterrein leidt. Op het moment dat je de poort bent doorgelopen, is het net alsof je in een andere wereld binnenstapt. Uit de zak van de verklede museumgids komt een grote, lange, metalen sleutel. Door de rode, krakende deur van de kruittoren ga je langs een smal wenteltrapje naar boven.

 

Spannend om te weten dat misschien wel honderden soldaten je zijn voorgegaan. Alle kinderen worden verkleed en mogen naar HET ‘Slot Loevestein’. Over de ophaalbrug naar een gigantische, dikke, grote, houten deur. Je hart gaat harder bonken en juist op het moment dat je je af begint te vragen of je ooit naar binnen zult gaan, wordt ook deze ontgrendeld en stormen de kinderen naar binnen. Ho, Stop! Ouders mogen niet mee! Dus ………zien we de kinderen ooit nog terug? Of verdwijnen ze voor altijd in het spannende kasteel?”

 

Georganiseerd kasteelfeest


Ina: “Afgelopen donderdag werd onze dochter Lucinda vijf jaar. Nu is Lucinda eigenlijk een prinses, dol op verkleden en sprookjes. Corné van Festivities regelt partijtjes op kasteel De Haar te Haarzuilens. Vooraf kregen we tien ansichtkaarten van het kasteel om kinderen uit te nodigen. Met zeven kinderen en een geleende tweede auto vertrokken we naar het kasteel. We werden verwacht in de kindereetzaal van het kasteel. Hier stonden verkleedkisten met ridderattributen klaar, plus een rek vol roze jurken en een tafel vol snoepgoed en chips. De kinderen werden verkleed als jonkvrouw of ridder en kregen een op maat gesneden rondleiding. Mijn vriend en ik hobbelden er zo’n beetje achteraan en werden door de kinderen volledig vergeten. Na een uur waren we terug in de kindereetzaal waar het taart eten en cadeautjes uitdelen begon.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen