Blije Babybroers en -zussen: Muizen, Geboortechocolaatjes en Ooievaars


Muizen, Geboortechocolaatjes en Ooievaars: De geboorte van een broertje of zusje vraagt om een passende traktatie. Beschuiten met muisjes zijn misschien niet zo heel goed voor uw  verstandhouding met de juf of meester. Zeker niet in groepen met hele jonge kinderen. Gelukkig zijn er volop leuke en minder kruimelige alternatieven.

Muizen

Sylvia: “Benodigdheden:

  • witte muizen
  • half kopje kristalsuiker
  • pak roze of blauwe muisjes
  • laagje water
  • bakpapier

Kook een laagje water met een half kopje suiker en laat dit indikken tot dunne stroop. Haal de onderlijfjes van de muizen door de stroop en dan door de blauwe of roze muisjes. Laat ze afkoelen op bakpapier (daar kleven ze niet aan vast).”

Marion: “Witte snoepmuizen met blauwe of roze strikjes om hun staart geknoopt.”

Vanessa: “Ronde, blauwe spekkies met daar bovenop een witte muis. Dit ingepakt in doorzichtig folie en dichtgebonden met een blauw krullint. Hieraan zat een kaartje een bedankje en de naam van de baby.”

Geboortechocolaatjes

Regina : “Mijn zoontje wilde natuurlijk uitdelen op de peuterspeelzaal omdat hij nu een grote broer is! Wat heb ik gedaan, is heel simpel. Een pak chocoladerondjes (+/- 30 stuks) en een pak muisjes. Op een stuk bakpapier leg je de chocolaatjes. Verwarm ze heel kort in de oven zodat de bovenkant net smelt en strooi er de muisjes op. Laat de chocolade in de koelkast weer uitharden. Een leuke traktatie waar de juf erg blij mee was omdat de muisjes vast zaten in de chocolade!”

Bianca : “Koop witte chocolade ijscups (met geribbeld papier er omheen). Zet ze even in de magnetron (met papier en al) en zorg dat ze net iets gesmolten zijn. Strooi er roze of blauwe muisjes over. Druk ze eventueel licht aan. Zet ze in de koelkast zodat de chocolade weer kan stollen. Heel feestelijk en redelijk knoeivrij voor de kleintjes!”

Ooievaars

Petra : “Mijn dochtertje van 5 heeft in groep 1/2 schoorsteentjes uitgedeeld. Ik had hiervoor 22 rolletjes wc-papier opgespaard. Van karton een onderkantje erop geplakt. Toen een ijzerdraadje erin gestoken. De rolletjes aan de buitenkant beplakt met steentjespapier. Toen gevuld met verpakt snoep, zodat ik het een tijdje voor de uitgerekende datum kon klaarmaken.

Vervolgens stro erin gedaan en op het ijzerdraadje een (getekend) ooievaartje geplakt. Toen het geheel in folie verpakt, een wit lintje eromheen en wachten maar. Het werd een meisje, dus vervolgens deden we er nog een roze lintje omheen en een kaartje met; ‘Hoera … heeft een zusje. ‘.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen