007-feest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Bommen en geheime sleutels

Magda: “Bij het 007-feest hebben wij als opdracht ook de bom onschadelijk maken. Ze moesten eerst een moeilijke som oplossen en als de uitkomst overeenkwam met de code mocht je de doos waar d bom in zat, openen. We hadden er een kookwekker ingedaan en aan de buitenkant hadden we allerlei spannende snoeren etc. gemaakt.

Zeer goed concept

Gerna: “Ook ik heb een 007-feest gegeven n.a.v. jullie site. Mijn zoontje werd negen. Ik heb sommige opdrachten aangepast aan de leeftijdscategorie en omdat ik niet beschikte over genoeg auto’s. Mijn man was heel stoer verkleed en we noemden hem ‘Q-face’. We hadden van tevoren het huis en de tuin met partytent omgetoverd in het trainingscentrum, versierd met zelfgemaakte vlaggenlijnen met het 007-logo erop en zwartwitte ballonnen.

We hadden op de uitnodiging erbij gezet dat ze een zwarte broek en bril met
donkere glazen moesten aantrekken en eerst moesten aanbellen en het wachtwoord: ‘Mijn naam is Bond, James Bond’ moesten zeggen. Q-face deed de deur open en vroeg met een Engels accent om het wachtwoord, waarna ze doorliepen (onder begeleiding van de tune van James Bond) naar het trainingscentrum.

Na wat drinken en de cadeautjes te hebben uitgepakt, kreeg iedereen een wit T-shirt met voorop het 007-logo en achterop “Secret Agent”. Iedereen kreeg ook een pen met touwtje. Voor de ID-card maakten we van iedereen een digitale foto in stoere houding met neppistool, die we snel uitprintten. Daarna nog een groepsfoto die we achterop het diploma plakten.

I.p.v. met auto’s ANWB-palen zoeken, deden we een speurtocht door onze woonplaats. We maakten twee groepen, en ze kregen allebei tien enveloppen. In elke envelop zat een plattegrond met een stukje route gearceerd. Ook zat er in elke envelop een foto met een vraag erbij die ergens in dat stukje route moest worden gevonden. Aan het eind van die route moest de volgende envelop worden opengemaakt, zodat ze de route weer konden vervolgen en de volgende foto weer gezocht moest worden.

Onderweg kwamen we twee maal Q-face tegen die hun ID-pasjes controleerde en ze daarna iets lekkers gaf. Daarna moesten ze een videoband zoeken in de tuin, verstopt in de schoorsteen van de buitenhaard. Hierop stond Q-face die hen in het donker voor de open haard complimenteerde dat ze al zover waren gekomen. Nu moesten ze e-mailen. Uit de e-mail bleek dat ze naar het cafetaria moesten waar de vooraf gegeven envelop weer moest worden gehaald. Na de frietjes moest het nummer worden gebeld dat op de brief stond. Q-face vertelde dat ze geslaagd waren met hun opdracht en weer naar het trainingscentrum konden komen. Daar kregen ze kinderchampagne en hun diploma.

Het was een zeer geslaagd feestje, volgens de vriendjes van mijn zoon het leukste feestje ooit, alleen was mijn tijdschema flink uitgelopen, ik had hem gepland van 14.00 tot 18.00 uur, maar het werd dus 19.30 uur, en toen werd er dus nog gezegd, het is toch nog niet klaar, he? Als je de kids zolang kan boeien moet het toch een zeer goed concept zijn. Bedankt.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen