VanHarte is er na gedegen wetenschappelijk onderzoek achter gekomen wat de criteria zijn voor een echt Paasei. We hebben dan ook een quiz voor u samengesteld waarmee te peilen is of u een zachtgekookt, een halfzacht of een echt hardgekookt Paasei bent. Aarzel niet en test uzelf! De test

 

1. Pasen betekent het volgende voor mij:

  (a) Een voorjaarsgevoel
  (b) Alle meubel -en auto-Paasshows aflopen
  (c) Me twee dagen volproppen met eieren en me doodvervelen

 

2. Als ik een ei eet dan…

  (a) …snij ik netjes het kapje van het ei en eet hem beschaafd met een snufje zout.
  (b) …tik ik zijn kop in en lepel hem leeg.
  (c) …kneus ik de schaal helemaal en stop hem na het pellen in één keer in mijn mond.

 

3. Mijn ei moet altijd…

  (a) …zachtgekookt zijn.
  (b) …hardgekookt zijn.
  (c) …rauw zijn.

 

4. Wie is de Paashaas?

  (a) Een kindervriend die de eitjes voor de kinderen verstopt.
  (b) Een knaagdier dat eieren legt.
  (c) Een commerciële stunt bedacht door de middenstand.

 

5. Hoeveel Paaseieren kun je op?

  (a) 1 of 2 eieren, het is maar voor de traditie
  (b) 3 tot 6 eieren, van meer eieren wordt ik winderig
  (c) Zoveel tot ik niet meer kan, het is in onze familie een jaarlijkse wedstrijd, de eerste prijs is een chocolade paashaas!

 

6. In wat voor kleur schilder jij je eieren het liefst?

  (a) Roze
  (b) Blauw
  (c) Net zo groen als de dooier

 

Tel welke letter u het meest heeft gekozen. De uitslag hiervan bepaalt wat voor soort Paasei u bent.

 

De uitslag