Verrassend Fruit: Appels en Bananen


Wij hebben veel ideeen verzameld met Appels en Bananen: De droom van elke school en van veel ouders: gezonde traktaties. Fruit staat hierbij met stip op nummer 1. Daarom deze aparte categorie met tips die een ‘saaie’ banaan of mandarijn omtoveren in een verrassende traktatie. En dat er in sommige traktaties een klein snoepje is verwerkt…. tja, dat zien we voor deze keer door de vingers.

Appels

Chineesjes (leuk bij een landenfeest!)

Lisa: “Vlecht van drop/aardbeienveters een lange vlecht en speld die met een satéprikker op een appel. Daarna maak je van een rond papiertje een hoedje. Prik dit door de satéprikker heen. Nog twee kruidnagels als oogjes en klaar is je Chineesje… P.S.: het kan ook een mandarijntje of zo zijn…….”

Vlinders
Vanessa: “Voor de derde verjaardag van mijn dochtertje hebben we appelvlinders gemaakt. U hebt nodig:

  • – kleine appeltjes
  • – gekleurd papier
  • – crêpepapier
  • – krullint
  • – grote satéprikkers

Begin met de vorm van een vlinder op gekleurd papier en knip dat uit. Plak daar bovenop de satéprikker met lijm of plakband. Plak van crêpepapier dezelfde vlindervorm erop, maar dan iets kleiner. De vleugels van crêpepapier blijven los. Maak van krullint twee sprieten. Prik de vlinder met het steeltje in de appel. Pak de appel in een gekleurd servet/crêpepapier en bind dit vast met krullint. Zet de appels in een mand en versier deze ook met krullint.”

Bananen

Mannetje

Kitty: “Neem een banaan, een rol crepepapierband (met steeds wisselende kleuren), gekleurd tape, een kaasprikker, zwarte stift en zachte suikersnoepjes. Maak van 30 cm crepepapierband een gerimpeld rokje en plak dit halverwege de banaan met gekleurd tape vast. Teken met een zwarte stift een gezicht. Maak de oren door de kaasprikker dwars door de banaan heen te prikken en de uiteinden te versieren met zachte suikersnoepjes.”

Miranda: “Schil een banaan af en halveer hem. Doe stukjes dropveter of fruitveter aan een coctailprikkertje met vlag en prik dat in het topje van de banaan. Hol twee kleine gaatjes uit en stop daar twee rozijntjes in als ogen. De mond kan weer gemaakt worden van een stukje rode fruitveter.”

Eiland

Eva (10 jaar): “Het eiland is een bak gevuld met een laag zandbakzand (voor de stevigheid) en daarop een laag vogelzand (of chinchillazand). Op de bananen teken je met stift een gezichtje. Steek ze in het zand en steek er een parapluutje bovenin. Versier het eiland met een grote kartonnen palmboom en water (blauw folie of crêpepapier).”

Boot

Sheila: “Dit is een geinige tractatie die je snel kunt maken. Kinderen vinden hem fantastisch! Je hebt het volgende nodig: bananen, grote satéprikkers, gekleurd papier, pakje eetpapier uit de supermarkt of snoepwinkel.

  1. Maak van het gekleurde papier vlaggetjes. Knip hiervoor het papier in de lengte door. De twee helften vouw je weer in de lengte dubbel. Nu knip je er vlaggetjes uit, zodat het spiegelbeeld eraan vast zit. Op de vlaggetjes kan je op twee zijden een boodschap kwijt. Bijvoorbeeld: “Hoera. Mendel twee jaar”.
  2. De vlaggetjes vouw je om een satéprikker, en met een nietje door het papier zit-ie vast genoeg.
  3. Dan rijg je de satéprikker over de lengte door het eetpapier, bovenaan erin en onderaan er weer uit. Zo heb je een zeil voor de boot.
  4. Tenslotte prik je de satéprikker met het zeil en de vlag, in het midden van de banaan. Je bananenboot is klaar!”

Maan

Manon: “Knip uit stevig blauw karton een wolk. Maak in het midden twee spleten. Steek hier een banaan door en je hebt een wolk waarachter de maan zich verschuilt!”

Meer Verrassend Fruit>> 1 2 3

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen