Vrijgezellige spelletjes: Raden voor Bruidsparen, Puzzelen met Bruidsparen, Quizzen met Bruidsparen


Traditioneel worden er op een vrijgezellenfeest spelletjes gespeeld die het vrijgezelle verleden op een amusante manier aan de kaak stellen. In deze rubriek verzamelt VanHarte leuke spelletjes voor vrijgezellenavonden.

Aanstaande bruidsparen die gek zijn op spelletjes kunt u een ‘spelletjes vrijgezellenavond’ aanbieden. Zorg dat er genoeg en lekker eten en drinken is en bied variatie in spelen. Verdeel het gezelschap in teams en werk met een puntensysteem per gewonnen spel. Hieronder vindt u nog een aantal ideeën van onszelf en van VanHarte-bezoekers.

Een vrijgezellenavond kan ook worden gestart met een leuk spel, gezellig bij iemand thuis. Of spelletjes kunnen een onderdeel zijn van een thema of invulling van de dag. Het voorbeeld ‘Spel zonder grenzen’ wordt bijvoorbeeld genoemd bij Actieve Vrijgezellen.

Raden voor Bruidsparen

Het spel Pictionary kent u waarschijnlijk wel. Eén persoon krijgt een omschrijving van een uitdrukking, een boek of film en moet ervoor zorgen dat zijn teamgenoten binnen een vaststaande tijd raden wat het is. Om dit te bereiken mag hij/zij alleen aanwijzingen tekenen. Bedenk opdrachten die met bruiloften en de liefde te maken hebben, of met de hobby’s, voorkeuren en eigenaardigheden van het bruidspaar in spe. Het spelletje Hints is de ‘gebaren’-versie van dit spel.

Puzzelen met Bruidsparen

Maak een ware puzzeltocht met een Bruidteam en een Bruidegomteam. Familieleden kunnen goede aanwijzingen en tips aanleveren voor hoe de puzzeltocht moet lopen. De tocht kan langs oude scholen, huizen van ex-vriendinnen of -vrienden en andere belangrijke lokaties uit het leven van bruid en bruidegom lopen. Aanwijzingen in de vorm van letters worden goed verstopt. Het vinden van de letters in de juiste volgorde leidt tot de oplossing. Het team dat in de kortst mogelijk tijd de puzzel oplost heeft gewonnen. Tips voor verschillende soorten speurtochten vindt u bij de tiener– en kinderfeesten.

Quizzen met Bruidsparen

Dit is leuke ‘aftrap’ voor een gemengd vrijgezellenfeest met mannen en vrouwen. Heet het bruidspaar welkom en geef aan dat er een test moet worden afgelegd voordat de festiviteiten van start gaan. Vraag wie er eerst wil. De andere persoon moet zich naar een lokatie buiten gehoorsafstand begeven. Vervolgens moeten ze beide dezelfde vijftien vragen beantwoorden. Het gaat hierbij om inschattingsvragen. Bijvoorbeeld: Uw partner vindt een portemonnee met 200 euro. Wat doet hij of zij? A) Afgeven bij de politie B) Lekker uit eten gaan C) aan een goed doel schenken. U verzint een ludieke straf of prijs voor de verliezer en de winnaar.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen