Niet eetbaar, toch lekker: Vakantiepakketje, Kleurplaten, Persoonlijk kleurboekje, Spelletjesboek, Kleurboek met kleurtjes en Feestmutsen


Vakantiepakketje, Kleurplaten, Persoonlijk kleurboekje, Spelletjesboek, Kleurboek met kleurtjes en Feestmutsen: Wie echt iets aparts wil uitdelen, kiest voor een niet-eetbare traktatie. Kleine, goedkope cadeautjes zijn overal te vinden. Pak ze leuk in en maak er bijvoorbeeld een grabbelton van. Geen problemen meer met allergieën, ‘lust ik niet’, ‘verboden te snoepen’ en … succes verzekerd! 

Knutselen en kleuren

Vakantiepakketje

Loes: “Doe in een plastic beker (geen weggooi) een rietje, een tekening, een vrolijke pleister, paar waterballonnetjes en eventueel een snoepertje. Pak dit alles in doorzichtig folie en bind aan de buitenkant een kaartje/briefje met een vakantiegroet. Ook leuk voor de leraren.”

Kleurplaten

Desiree: “Deel kleurplaten uit. Lintje erom en een vierkleurenpotlood erbij.”

Persoonlijk kleurboekje

 

Jacqie: “Ik heb toen mijn dochter 4 werd mini-kleurboekjes gemaakt. de kleurplaten heb ik van het internet gehaald en verkleind. op de achterkant heb ik mijn dochter haar hand laten drukken met met verf.”

Spelletjesboek

Nancy: “Toen mijn zoontje Beau laatst 5 jaar werd, heeft hij zijn klasgenootjes getrakteerd op een spelletjesboek. Van www.kleurplaten.nl heb ik ongeveer 30 pagina’s met spelletjes, kleurplaten en knutselideeën gehaald. Al deze pagina’s heb ik verkleind naar A5-formaat en zo’n 30 keer gekopieerd. Vervolgens heb ik een leuke gekleurde voorkant gemaakt met daarop ‘Hoera Beau is 5 jaar!’. Een vriendin van me heeft de boekjes met een ijzeren ringbandje aan de bovenkant ingebonden, maar met een nietje is natuurlijk ook mogelijk.”

Kleurboek met kleurtjes

Catty: “Print in een groot en dik lettertype de naam en leeftijd van uw kind op gekleurd of blanco papier. Zoek kleurplaten op internet en print er zoveel uit als u nodig heeft om voldoende kleine boekjes te maken. Snij of knip de kleurplaten op een kleiner formaat en gebruik het papier met de naam en de leeftijd van uw kind als voorblad. Niet alles met twee nietjes aan elkaar. Niet te hoog in de linker bovenhoek nieten, want daar moet u nog een gaatje kunnen maken. Haal een stukje verpakkingslint door het gaatje en door de verpakking van kleurpotloden of wasco’s. Zit er geen gaatje in de verpakking, maak er dan zelf één of plak de verpakking met dubbelzijdig plakband aan de achterkant van het kleurboekje. Knoop het lint met een dubbele knoop dicht en krul de overgebleven stukken lint met een schaar.”

Feestmutsen (leuk bij een carnavalsfeest!)

Jolande: “Toen mijn zoontje Jeffrey vier jaar werd, heb ik op de peuterspeelzaal feestmutsen getrakteerd. Ik heb kleurplaten uitgeprint op iets dikker en gladder papier. Deze aan de langste kant over elkaar dichtgeplakt met een stukje plakband, Heel dun elastiek gekocht en dit aan de binnenzijde van het ontstane mutsje geplakt (met de kleurplaatkant aan buitenkant).”

Meer Niet Eetbaar, Toch Lekker >> 1 2 3 4

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen