Feesten met Ukkies


“Jip en Janneke lopen op hun tenen. Het kindje ligt in de wieg. Een wieg met gordijntjes. Ze doen heel zacht de gordijntjes open. O, wat klein, zegt Jip. Heel erg klein, zucht Janneke. Maar dan wordt het kindje wakker. Het huilt. Het huilt heel hard. Waarom huilt ze zo, vraagt Janneke. Mijn Poppejans huilt nooit. Ze huilt omdat ze eten wil, zegt tante. Ze lijkt precies op het varkentje, zegt Jip. Het varkentje van boer Jansen. Ze heeft ook geen haar.”

(Uit: Jip en Janneke 1, Annie M.G. Schmidt)�

Soms netjes volgens plan, soms een ‘ongelukje’ (of aardiger: een ‘verrassing’), soms het resultaat van veel doorzettingsvermogen en medische molens. In elk geval is de blijdschap meestal groot: er komt een kleintje! Het begin van een nieuw leven… vol prettige en minder prettige momenten, maar vooral ook een leven vol spannende, gezellige en vrolijke feesten.�

In deze rubriek besteden we aandacht aan ‘Grote Feesten voor Kleine Mensjes’. Hier komen alle feestelijkheden in de eerste vier levensjaren van uw kleine spruit aan bod. Soms begint het feesten al voor de geboorte, met een babyshower. Nederlandse dames in Amerika vertellen u er alles over. Ook het uitzoeken van geboortekaartjes en het bedenken van een leuke naam maken onderdeel uit van de voorpret.�En natuurlijk: hoe vertelt u het uw familie en vrienden?

Ligt het kindje na negen lange maanden eindelijk in uw armen, dan wilt u dit natuurlijk aan de hele wereld laten weten. U organiseert wellicht een kraamfeest en laat oudere broertjes en zusjes op school trakteren. Ook de kraambezoekers zijn we graag van dienst met idee�n voor kraamcadeautjes.�

En dan… een doopfeest, de emotionele mijlpaal van de eerste verjaardag en de erop volgende dreumes- en peuterverjaardagen.�Het begin van een leven lang feest. Aan de uitwerking van al deze feesten wordt momenteel hard gewerkt. Ook nog in ontwikkeling: alles over de ooievaar en beschuit met muisjes, hoe ‘bevalt’ het in het buitenland en nog veel meer….

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen