Danoontje-dromen: Danoontje-maskers, Bloempot, poppetjes, varkentjes, clown en nog veel meer


Danoontje-maskers, Bloempot, poppetjes, varkentjes, clown en nog veel meer: Danoontjes worden steeds vaker als traktatie gebruikt. Vooral voor de kleinsten is het een goed alternatief voor snoep en chips. Wilt u het Danoontje ook nog feestelijk ‘aankleden’ dan bent u nu op de juiste pagina belandt.

Danoontje-maskers

Jeanette: ” Maak maskers van een berenkop, varkenskop en/of een poezenkop. Knip twee rondjes voor de ogen en voor de neus een rondje ter grootte van een Danoontje. Snorharen en andere details niet vergeten. Als het toetje op is, kan het lege, schone bakje weer terug als neus en is het gewoon een leuk masker.”

Sneeuwpop-Danoontje

Wendy: “Voor mijn dochters tweede verjaardag heb ik een sneeuwpop-Danoontjes gemaakt als traktatie op het kinderdagverblijf. De sneeuwpop staat ook op het raam van het kinderdagverblijf. Het patroontje heb ik uit een creatief raamdecoratieboekje gehaald. Deze kun je kopen bij de supermarkt. De sneeuwpop heb ik met tweezijdig tape op de Danoontjes geplakt. De bezem van de sneeuwman heb ik vervangen door een plastic lepeltje. Het sneeuwpopje kun je vervangen door elk gewenst figuurtje.”

Bloempot-Danoontjes

Joke: “Toen onze zoon Jan afscheid nam bij de peuterspeelzaal, heb ik van Danoontjes bloempotjes gemaakt. Heel simpel, door op het Danoontje een bloemetje van karton te maken. Een kaartje er bij aan en klaar is Kees! De Danoontjes zijn van zichzelf al mooi genoeg, dus daar hoef je niets aan te doen.”

Bloem-Danoontje

Inge: “Knip uit gekleurd karton een leuke bloem. Niet te klein. Knip uit het hart van de bloem een gat dat zo groot moet zijn, dat er een danoontje in past. Koop daarbij leuke kindersevetten en plastic lepeltjes en geef die bij het danoontje.”

Danoontjes-poppetjes

Mariella: “Plak twee Danoontjes met de dekseltjes op elkaar. Aan de onderste maakt u voetjes en armpjes van papier. Op de bovenste tekent u een gezichtje vouwt u een hoedje van papier.”

Danoontje-paddestoelen

  • Mariëtte: “Zet Danoontjes (of de goedkopere versie) op de kop. Plak er bovenop een rode hoed van karton (rondje knippen, tot midden inknippen, over elkaar schuiven en vastnieten). Plak er witte stippen op (rondjes uit de perforator) en teken met een watervaste stift deurtje en raampjes op de stam. Zet het geheel op een dienblad met blaadjes ertussen.”
  • Ester: “Maak paddestoeltjes met als onderkant Danoontjes en als bovenkant eierkoeken die je met snoepjes of Smarties beplakt m.b.v glazuur. Verpak de eierkoeken in plasticfolie en plak ze op de Danoontjes.”

Varkentje met Danoontje-neus

Lioba: “Teken het varkentje dat je hier vindt na op roze karton en maak het zo groot dat zijn neus even groot is als de onderkant van een Danoontje. U kunt de tekening ook met de printer afdrukken. Knip het varkentje en teken er met viltstift ogen en een mond op. U kunt de oogjes ook uit wit en blauw papier knippen en opplakken. Knip de neus uit en duw hier vanaf de achterkant een Danoontje doorheen.”

 

Esther: Kevin gaat op zijn 3e verjaardag varkentjes met een danoontje uitdelen. Bij deze de foto!

Danoontje-bloemen

Dorien: “Knip van een groen vouwblaadjes een bloemblad dat groter is dan een Danoontje-deksel. Plak dit blad op het Danoontje. Steek een buigrietje in de deksel. Plak aan het uiteinde om het rietje heen nog een paar kleine bloemblaadjes en eventueel nog wat blaadjes aan de steel. Serveren op een met groen papier versierd dienblad.”

Danoontje-clown (foto)

Jenny: “Toen onze dochter Laura drie jaar werd, heeft ze op de peuterspeelzaal op Danoontje-clowntjes getrakteerd. Het was veel werk, met name omdat deze clown ook haren heeft. Maar het is de moeite waard, toch?!”

Meer Danoontje Dromen >> 1 2

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen