Cadeautips


Wat zeg je Knorrie? Weet je wat ik even dacht dat je zei? Dat je een cadeautje voor me had.

Heb ik ook. Ik heb geloof ik een ballon voor jou. Een ballon? Zei je ballon?

Ja, maar ik heb geen ballon… het is geen ballon… het is wel een ballon, maar het is geen ballon meer. Ik, ik, ik heb hem laten knappen.

Mijn ballon… mijn verjaardagsballon…rood….mijn lievelingskleur Hoe groot was ‘ie?

Zo groot als – eh – als ik. Mijn lievelingsmaat!

(Uit: Winnie de Poeh en een dag voor Iejoor)

Een kinderhand is gauw gevuld. Maar met wat? Wat geef je een kind dat alles al heeft? Dat is de (luxe) vraag waar veel cadeaugevers vroeg of laat voor komen te staan. Kasten die uitpuilen van het speelgoed, duur speelgoed van het jaar, rages, speelgoed dat na twee dagen in een vergeten hoek belandt….Wat moeten we ermee? 

‘Nuttige’ cadeaus worden over het algemeen niet met veel gejuich ontvangen. Wellicht kunt u zich zelf nog dat spannende pakje herinneren waar tot uw grote ontsteltenis een paar warme sokken in bleek te zitten. Bij kleinere kinderen kunt u overwegen om iedere gast een kleinigheidje mee te laten nemen en het geld dat ze anders aan het cadeau hadden besteed op een spaarrekening te (laten) zetten. Of het geld te gebruiken voor een nieuw bed, een nieuwe garderobe et cetera.

Hoe lost u naar tevredenheid van alle partijen het dilemma op tussen rotzooi en ‘nuttige’ cadeaus geven? Hieronder een paar tips:

  • Neem een groter kind een dag mee uit. Alleen met papa en/of mama, zonder broertjes of zusjes uit eten, naar de bioscoop, een museum, de stad in. Helemaal alleen aandacht krijgen en al een beetje ‘groot’ zijn. Vooral leuk voor kinderen die in het dagelijks leven de aandacht van papa en mama moeten delen.   
  • Veel meisjes doe je een groot plezier met hun eigen shampoo, luchtje, zeepje enzovoort. Stap eens een drogisterij of parfumerie binnen. Kies een leuk toilettasje en vul dit met een zeepje, een haarbandje, een lippenstift en een luchtje. Een cadeau op maat, zeer betaalbaar en het grote voordeel: het raakt een keer op!
  • Ga eens rondkijken bij een Wereldwinkel of bij Unicef. Hier vindt u veel originele cadeautjes. Wie hier iets koopt, draagt ook nog een steentje bij aan de vooruitgang in Derde Wereldlanden.
  • Ook wie iets bij de Bodyshop koopt, steunt een goed doel. Elk filiaal van de Bodyshop houdt zich namelijk met een sociaal of milieugericht project bezig. En je vindt er leuke cadeautjes op het gebied van natuurlijke huidverzorging.

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen