Cadeautips uit de praktijk 1


Bij feesten horen natuurlijk cadeaus. Deze rubriek verzamelt leuke cadeau-ideeën voor allerlei feestelijke gelegenheden. Vertel ons wat het meest originele cadeau was dat u ooit gaf of kreeg, en maak andere bezoekers van VanHarte blij! Cadeautips voor kinderen, volwassenen, trouwfeesten, geboortes enzovoort, enzovoort. Alles is vanharte welkom!!

Geld

Duur biertje

Ron: Neem een groot bierglas. Doe daar haargel in met kleingeld. Daar bovenop scheerschuim, en je hebt een glas bier met geld er in zweven (neem wel gele goedkope gel).

Pesterige taart

Petra: “Een beetje gepikt van een tv-programma, maar WEL heel effectief. De man van mijn beste vriendin werd dertig en dat was voor mij een reden om hem er even tussen te nemen. Dat doet hij namelijk ook altijd met mij. Een cadeautje voor hem kopen is altijd heel moeilijk, want hij vraagt altijd geld. Ik vind het niet leuk om dat gewoon in een enveloppe te geven. Daarom heb ik een slagroomtaart, een appeltaart en een kwarktaart voor hem gebakken. Het geld heb hem ik in folie verpakt, zodat het niet vies werd. Dit heb ik in de kwarktaart gestopt. Ik had een vermoeden dat dat niet zijn favoriete taart zou zijn. Op zijn verjaardag moest hij met zijn handen op zijn rug het geld uit de taart zien te ‘happen’. Zo had ik hem meteen terug gepakt voor zijn pesterijtjes…”

Lekker kliederen

Margriet: “Voor een trouwerij kun je van witte gelatine een doorzichtige taart of pudding maken. Hierin stop je muntgeld. Versier deze kostbare ‘bruidstaart’ met kaarsjes en slagroom (fantaseer en klieder er eventueel lekker op los) en biedt hem het bruidspaar aan.”

Rijk fotolijstje

Melanie: “Voor fotoliefhebbers een leuk idee. Koop een goedkoop wissellijstje met een breed houten frame. Plak op het frame munten (bv oude stuivers, dubbeltjes, kwartjes en eventueel een paar guldens en/of rijksdaalders, maar natuurlijk mag het ook in euro’s). Je kunt ook muntjes uit andere landen nemen. In het lijstje waar normaal gesproken een foto in komt kun je briefjes doen, of een felicitatiespreuk schrijven. Natuurlijk is een foto van het bruidspaar ook een leuk idee. De munten krijg je natuurlijk niet meer los. Neem dus niet al te veel munten, wil je de verpakking niet te duur maken.”

Kostbare bloemen

Melanie: “Ook ik vind het vrij saai om geld in een envelop te steken en dan af te geven. Ik heb inmiddels bij een paar bruiloften briefjes geld in een bloem (tips vind je in origamiboekjes) gevouwen. Bevestig de bloem op een groen ijzerdraad. Ga dan naar een bloemenzaak en laat deze bloemen in een bosje verwerken. Een paar mooie rozen, wat groen en je hebt een schitterend resultaat.”

Ballon

Susan : Stop papiergeld in een ballon voordat de ballon wordt opgeblazen. Als het geld erin zit, blaas je de ballon op en knoop je hem dicht. Wanneer je met een aantal personen bent, kun je dus een hele bos ballonnen geven. Verder kun je geld altijd laten inblikken en er een leuk etiket op laten plakken, of zelf een leuk etiket maken en dat op het blik plakken.

Geldboom

Els: “Er zijn al een paar tips de revue gepasseerd over hoe je leuk geld cadeau kan geven, maar ik wil hier nog één aan toevoegen. Leuk om te geven als het bedrag wat groot is: alle bankbiljetten tot strikjes vouwen en deze vervolgens hangen aan de takjes van een plant, die eveneens cadeau wordt gedaan. Vooral in een mini-conifeer geeft dit een soort kerstversiering-effect.”

Goudstaaf

Andrea: “Het geld in een goudstaaf verpakken: Van hout in twee delen de vorm van een goudstaaf maken. Van binnen hol maken, daar kan je het geld in doen (hoe meer kleingeld, des te zwaarder wordt je goudstaaf). Dichtlijmen of timmeren. Daarna kan je de staaf in een goudkleur verven en op een dienblad presenteren. Je kan ook blokken of stenen o.i.d. geven met de tekst: Ik hoop dat jullie samen een mooi leven zullen opbouwen.”

In een potje

Gitte: “Ik vind het ook nooit zo persoonlijk om alleen maar geld te geven. Dus verpak ik het geld in een mooie glazen pot (evt. weckpot) en die vul ik dan met hartjessnoepjes. Versieren met lint en een kaart eraan.”

Cactus

Eveline: “Het is ook heel erg leuk om een cactus te maken. Ik doe dat wel eens als ik het materiaal heb. Je pakt een komkommer en van die kleine tandenstokers. Die prik je in de komkommer en de komkommer zet je rechtop in een potje met zand. Het kleingeld kun je in de komkommer steken of verstoppen in het zand. Eventjes inpakken in doorzichtig papier met een leuke strik en op naar die feestjes….!

Kratten bier

Petty: “Wij hadden ook het eeuwige, saaie geld bij elkaar dat we op een leuke manier wilden geven. We hebben bij de supermarkt kunnen regelen dat we voor een heel flink bedrag lege kratten bier kregen. Op de bruiloft kwamen we om de beurt met een krat bier binnen. Aangezien we zo’n 35 kratten bier hadden en er een paar keer op en neer gelopen moest worden, was het effect heel grappig. De kratten bier hebben we zo op elkaar gezet dat daar heel de avond een muur van kratten heeft gestaan die ze de volgende dag zelf mochten inleveren om hun geld te innen.”

Meer Cadeautips uit de praktijk >> 1 2 3 4 5

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen