Boevenfeest


Gerry organiseerde een boevenfeest voor de achtste verjaardag van haar zoon. Een leuke combinatie van actie, spanning en creativiteit. Een ideaal feest voor ondernemende kids.

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

De uitnodiging van een plaatje van een boef met daarbij de tekst dat er een boevenfeest was. Alleen boeven mogen komen, dus iedereen moet verkleed komen.

Aankleding

Versiering
Scan pasfoto’s van de kinderen op A4-papier met daarbij de tekst “GEZOCHT BOEF “. Deze hangen buiten op de ramen. Op het raam van de deur hangt een bord “Gevangenis. Bezoektijd van 2 tot half 3”.

Ontvangst
Als de kinderen aankomen, worden ze gefouilleerd door een agent. Ze moeten alles afgeven, inclusief de cadeaus en worden geboeid naar de feestruimte gebracht. Daar aangekomen vertelt de agent dat hij even weg moet. De tweede begeleider maakt de kinderen weer los en spreekt met ze af dat we vlug de touwen weer om doen als de agent terugkomt.

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

Cadeautjes uitpakken: als ze BOEF gooien met de dobbelsteen, mogen ze de cadeautjes geven. Bij POLITIE moeten ze een beurt overslaan. Ondertussen komt de agent regelmatig binnen om te controleren.

Vingerafdrukken:de agent neemt vingerafdrukken van de boeven. Voor ieder kind is er een papier met daarop BOEF . Ze moeten ook de voetomtrek van hun schoen omtrekken en het relief van de zool erin tekenen. Daarna wordt er weer een gescande foto bijgeplakt.

Luchten: tijd is om te luchten. U kunt in een boom een hele hoge touwladder hangen. Boeven moeten namelijk goed kunnen klimmen om te kunnen ontsnappen! Verder geeft u tijd om ‘vrij’ te spelen.

Ontsnapping: de agent valt na het eten in slaap. De boeven gebruiken dit om uit de gevangenis te ontsnappen (bijv. door een raam).

Boeventraining: deze vindt plaats in het bos of in het park. Hier moeten de boeven een gevangenis bouwen, touw klimmen, met zijn tweeën geboeid goudstaven onder een zeil door brengen, een parcours afleggen, ballonnen aan de enkels doen en bij elkaar kapot trappen, geheimschrift oplossen en de aanwijzing opvolgen om de begraven buit te vinden en op te graven.

Hapjes en drankjes

Tussendoor krijgen de kinderen in de ‘gevangenis’ water met brood. Aan het einde van het feest kunt u frietjes eten.

Mee naar huis

Kluisjes kraken
Jacqueline: “Misschien is het leuk aan het eind van het feestje iedere ‘boef’ een kluisje te laten kraken. Kluisjes zou u bijvoorbeeld kunnen maken van kleine doosjes, met een nummer er op. Doe er vervolgens een lekkere traktatie in (b.v. muntkoekjes of een klein cadeautje). Laat de kinderen om beurten een kluis uitkiezen, de jarige eerst, en dan van jong naar oud of beginnend met de winnaar van de spelletjes.”

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast
  • Max en de boeven – Geert van Diepen, ISBN 9026112998. Korte verhaaltjes over Max die boeven probeert te betrappen.
  • Film: Ernst, Bobby en de rest vangen boeven

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen