Apart of samen?


Zoals u vast al weet, laten kinderen zich niet plannen. Het liefst komen ze ter wereld één dag na Sinterklaas, twee dagen voor Kerst, op oudjaarsavond, met twee of meer tegelijk of op de verjaardag van hun zusje of vader. Allemaal situaties die op zijn zachtst gezegd niet ideaal zijn. 

Als het vieren van één verjaardag al een uitputtingsslag is, dan kunt u zich waarschijnlijk wel indenken wat het betekent om verschillende verjaardagen en/of feestdagen tegelijk of kort na elkaar te organiseren. Met een tweeling die twee dagen voor Kerst jarig is, staat de VanHarte-redactie jaarlijks voor veel vragen: één kinderfeestje of twee? Wat geven we ze cadeau na die berg cadeaus met Sinterklaas? Wat trakteren we op school: komen de kerstkransjes hun neus nog niet uit?

Megafeest of niet?

U doet uzelf, uw familie en vrienden waarschijnlijk een groot plezier door één groot verjaardagsfeest te organiseren voor kinderen die kort na elkaar of tegelijk jarig zijn. Creëer binnen dit megafeest momenten waarop één van de jarigen centraal staat. ‘s Ochtends bij de koffie wordt nummer 1 toegezongen, waarna hij de kaarsjes van zijn eigen verjaardagstaart uitblaast. ‘s Middags herhaalt dit ritueel zich voor nummer 2. Natuurlijk krijgt jarige nummer 1 ook een cadeautje van jarige nummer 2 en v.v.

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes zijn een ander verhaal. Of u elk kind zijn of haar eigen kinderfeestje laat vieren, hangt van een aantal dingen af. Zijn ze (ongeveer) even oud, hebben ze dezelfde interesses en wat willen ze zelf? Wij hebben voor onze tweeling tot nu toe elk jaar 1 gezamenlijk kinderfeestje gegeven. Hierbij nodigden ze allebei hun eigen vriendjes uit en samen nog een paar gezamenlijke vriendjes. Dit jaar heeft de één zijn zinnen gezet op een dinosaurusfeest en de ander op een robotfeest. Misschien lukt het nog er een dino-robotfeest van te maken??

En op school?

Op veel scholen is het vieren van een verjaardag in de onderbouw een heel ritueel van liedjes, dans en trakteren waarbij ouders (met fototoestel) aanwezig mogen zijn. Maar hoe lost u dit op wanneer uw kinderen tegelijk jarig zijn? Rent u tussen twee groepen heen en weer, blijft vader bij de een en moeder bij de ander of wordt er een dubbele verjaardag gevierd in de gymzaal of gemeenschapsruimte? 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen