Speelhoekenfeest in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Voorleestips

Gerda: “Wij hadden voor ons 1-jarig dochtertje ook een voorleeshoek gemaakt. De voorleestaak was toegewezen aan Opa. Wij zijn van Surinaamse afkomst en wilden zowel onze dochter als de gasten bekend maken met de traditionele Surinaamse kinderverhaaltjes Anansi toris (vertaald: Anansi (naam van een bosspin) verhaaltjes). In de kamer stonden geen stoelen, maar lagen grote kussens, zodat de kinderen konden liggen of zitten. Het boek had mooie, vrolijke http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images en het licht was een beetje gedimpt. Dit vonden de kinderen erg leuk. Nog een tip: probeer interactief voor te lezen!”

Groooot feest

Karin: “Wij verdelen ons huis in zes verschillende speelhoeken (er mag op zowat alle kamers gespeeld worden en ons huis is echt niet enorm groot). In één hoek zet je ‘bouwspeelgoed’, in één hoek de Barbies, in één hoek verkleedspullen, en ga zo door. Kijk naar wat jouw kind zelf leuk vindt en herschik het speelgoed in huis in hoeken met verschillende functies/thema’s. Verder organiseer ik zelf een ‘atelier’. Dat wil zeggen dat ik een bepaald knutselwerkje uitdenk (bloemen maken, vaasje met snoepjes versieren …). Per half uurtje nodig ik bijvoorbeeld vijf kinderen uit om in mijn ‘atelier’ met mij te komen werken (mijn atelier is ook gewoon een “hoekje” van ons huis). De kinderen regelen eigenlijk het liefst zelf wat ze doen, gaan op ontdekking in ons huis en organiseren daarom zelf hun eigen feest. Bijkomend voordeel: we hebben op de voorbije twee verjaardagfeesten nog nooit ruzies moeten bijleggen.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen