Aankleding in de Halloween-praktijk


Hier verzamelen we al uw creatieve aankleedverhalen voor Halloween. Heeft u een perfecte tip voor de aankleding van mens, huis of dier voor Halloween? Aarzel niet om het ons te vertellen!

Griezelpompoen

Jojo: “Maak van een pompoen een griezelkop. Koop of kweek een pompoen. Snij hier de bovenkant van open en hol hem uit met een lepel (van de inhoud kan je soep koken). Snij hierna uit de pompoen ogen en een griezelige mond. Zet er een waxinelichtje in en er ontstaat een griezellig effect.”

Ook voor jongeren

Yvon: “Ik werk als vrijwilliger in een jongerencafé en daar vieren wij al enkele jaren Halloween. Zelfs de ‘stoerste’ jongens en meiden komen verkleed! Wij richten ons vooral op de ‘enge’ kant van Halloween, omdat wij merken dat dit veel meer trekt. Ten eerste maken we het hele café zwart met bouwplastic. Daarna gaan we het aankleden. Dit doen we met spinnenwebben (fopwinkel), pompoenen met uitgesneden gezicht en waxinelichtjes erin (zelf uitsnijden, maar ook zo te koop), grafstenen gemaakt van piepschuim, skeletten, spoken van oude lakens, heksen, spinnen, noem maar op. Alles wat griezelig is, kun je gebruiken. Wij, de medewerkers, komen natuurlijk ook verkleed. En zo loopt het bij ons ieder jaar weer vol met heksen, duivels, monsters en geesten. Heel erg leuk dus!”

Griezelverlichting

(ontwerpvoorbeeld)

Janneke: “Mijn zoontje is met Kerst jarig en hij is helemaal gek van griezels. Daarom heb ik een kerstboomverlichting gemaakt met spookjes. Zo heeft hij met kerst een mooie griezelboom met spinnen, rode slingers, veel spinnewebben, bloedrode kegels, vleermuisjes enzovoort.

Deze verlichting is ook heel eenvoudig zelf te maken. Leuk om samen te doen met de kinderen. Zoek of teken één of meer leuke spookjes van ongeveer 10 cm. Vouw kalkeerpapier en neem het spookje hierop over, met de ‘voet’ tegen de vouwrand.

Teken bovenaan, dus aan het hoofd, een blokje. Hier kan straks het lampje door worden gestoken. Knip het dubbele spookje met blokje uit. In de blokjes moeten nu gaatjes komen, precies zo groot dat het kaarsje erdoor kan. Vouw de beide blokjes over elkaar, schuif het spookje om het lampje, en klaar is het eerste spook.

Er moeten natuurlijk net zoveel spookjes komen als lampjes. U kunt er natuurlijk ook andere figuurtjes voor gebruiken, maar het kalkeerpapier schijnt zo mooi door.”

Pompoengezichten

Lea: “Als uw kind rond eind oktober zijn/haar feestje geeft, is het heel leuk om van pompoenen halloween-gezichten te maken. Hiervoor moeten ze de bovenkant van de pompoen afsnijden (met bijvoorbeeld een gekartelde rand). Vervolgens moeten ze de pompoen uithollen. Daarna kunnen ze er een gezicht uitsnijden en een kaarsje in de pompoen zetten.” 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen