Paastrends: Yin Yang, Koel, Back to nature


Pasen is het feest van de ontluikende lente en alles wat daarbij hoort. De aankleding van uw huis met Pasen hoeft niet meer zo traditioneel te zijn als vroeger. De zachte kleurtjes, kuikentjes en lammetjes mogen nog steeds, maar er zijn ook heel andere trends.

Door eens goed om ons heen te kijken zijn we er achter gekomen dat het traditionele Pasen vieren nog best mag. Opmerkelijk is alleen wel dat de trends voor Pasen niet zo ontzettend veel verschillen met de trends van afgelopen Kerst!

De kleuren, materialen en zelfs de ballen komen terug. Zo had je met Kerst de ouderwets ogende craquelé ballen. Die zijn helemaal terug met Pasen, in allerlei soorten en maten. De vorm is alleen veranderd van rond naar eirond.

Ook de kleuren en thema’s van Kerst zijn weer terug.

Yin Yang

De warme oosterse sfeer bijvoorbeeld met dieprode kleuren, spiegeltjes en belletjes is hier een voorbeeld van. Dit keer in combinatie met marmeren eieren. Niet per se een Christelijk thema, maar wel erg sfeervol en warm. Voorjaarsbloemen passen niet echt bij deze trend. Het is beter om mooie orchideeplanten te gebruiken.

Koel?

Een andere trend is modern met verschillende metalen en tinten zoals paars en blauw. De vormen zijn strak en minimalistisch. Toch hoeft dit beslist niet koel te lijken. Opgefleurd met voorjaarsbloemen in gelijke (metalen) potten en her en der wat mooi gekleurde eieren komt u al een heel eind.

Back to nature

Wilt u toch wat meer vasthouden aan het traditionele? Dan is de trend met een natuurlijke uitstraling misschien iets voor u. Hierbij wordt gewerkt met natuurlijk (ogende) materialen zoals raffia, kievitseieren en veren. Gecombineerd met lichte kleuren zoals roomwit en beige geeft dit een prachtig en rustig effect. Mooie grote bossen witte tulpen in glazen accubakken of vazen maken het geheel helemaal af!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen