Muizen en ratten 2


Muizen en ratten zijn zo populair dat er nog steeds aanvullingen ingestuurd worden. Hier zijn de laatste ideeen samengebracht.

Muizen en ratten

Inge: “Knip een los rattenkopje en een los lijf met twee achterpoten uit stevig papier of karton. Lijm er een nek tussen die is gemaakt van een muizentrappetje (u weet wel, zoals we dat leerden op de kleuterschool met twee dunne stroken papier in elkaar gevouwen). De snorharen en de staart maakt u van dropveter en op zijn buik lijmt u een doosje Smarties of rozijntjes. Daar bovenop een klein stukje karton in de vorm van voorpootjes en klaar is het geheel.”

Hanny: “Schil een peer, snij hem in de lengte door en omkleed hem met zilverpapier. Maak een staart van dropveter en ogen van kleine Smarties (vastlijmen met glazuur).”

Lioba: “Vergroot het patroon tot de traktatie erin past! Knip de muizen uit verschillende kleuren stevig karton. De oren knip je ook apart uit. Knip voor de oogjes rondjes uit wit en zwart papier. Maak vouwen op de aangegeven vouwlijnen van het patroon. Teken het muizensnuitje en de snorharen met een zwarte viltstift. Plak de oren en oogjes op de muis. Smeer de plakkant (zie A) in met lijm en zet deze vast. Doe de traktatie in de muis. De muis kan je dichtmaken met twee plakbandjes die je tegen de plakrand zet (zie O). Bevestig tenslotte met een nietmachine een dropveter als staart aan de muis.”

Sandra:”Voor 20 mini-puntbroodjes:

  • 20 mini-puntbroodjes, bruin of wit
  • 40 rozijnen
  • 10 plakjes komkommer of radijsjes
  • 20 dropveters

Prik de rozijntjes als ogen van de muis in het broodje. Snij ieder plakje komkommer in vieren of snij plakjes van de radijsjes. Maak twee sneetjes in elk broodje ter hoogte van de oren en steek hier komkommer of radijs in. Maak een staart aan de muis door een dropveter achter in het broodje te steken. Neem een grote ronde schaal (liefst op voet) en leg in het midden een stukje kaas. Leg alle muizen met de neuzen naar de kaas en laat de staart van de rand hangen. Of beschilder een kaasplank met kaasmotief en leg de muizenpuntjes hierop.”

Cora : “Koop mini-eierkoeken en dropveters. Snij de eierkoeken door en besmeer ze met boter. Plak ze weer tegen elkaar met ertussen een stukje dropveter als staartje. Maak aan de andere kant twee oogjes van stukjes dropveter (eventueel eerst even doorprikken met een satéprikker). Maak oorjes door een stukje dropveter in een half cirkeltje te vouwen en deze ook in de eierkoek te steken.”

Elmira : “Beleg kleine broodjes met smeerkaas of smeerworst, bevestig als staart een stukje dropveter en als ogen 2 krentjes.”

Heidi: “Van grijs karton heb ik muisjes gemaakt. Je knipt in feite een ovaal maar het snuitje knip je iets spitser. Kleine snorhaartjes maak je door dunne touwtje met een klein (doorzichtig) plakbandje aan het snuitje te maken. Een wat dikker touwtje als staart (maak aan de onderkant vast dan zie je het plakbandje niet). Teken twee halve ovaaltjes (de oren) met zwarte viltstift en kleur ze roze in. Twee zwarte stippen als oogjes. Het puntje van het snuitje maak je ook zwart. Aan de onderkant maak je met secondelijm een wasknijper vast. Zodanig dat je tussen de wasknijper een verpakte kaasstrip kunt klemmen. Het lijkt dan alsof het muisje een kaasstrip in zijn bekje heeft.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen