Kraambedankjes

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Uw gasten gaan na een gezellig kraamfeest vast niet met lege handen naar huis. Niets is leuker dan jaren later uw kraambedankje terug te zien bij vrienden thuis. Hieronder vindt u tips voor originele en traditionele bedankjes. 

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


In België en in de zuidelijke landen van Europa is het een oud en goed gebruik om de kraamvisite een blijvende herinnering of kraamattentie  mee te geven. Vaak gebeurt dit ook na de doop. Denk hierbij aan een tule met geboortebonen, een houten fietsje, een pluche schaapje of bijvoorbeeld een doosje met snoepjes. Maak gebruik van de kleur van de babykamer of van een afbeelding die terugkomt op het geboortekaartje. U kunt aan de attentie een kaartje maken met naam en geboortedatum van de baby erop.

(Bovenstaande is gedeeltelijk afkomstig van Malouke Branderhorst van La Commence, en met haar toestemming hier gepubliceerd)

'Taartpuntjes'

Alexandra: "Toen onze zoon was geboren, gaven we de gasten die op kraamvisite kwamen allemaal een stuk taart mee, van een zelfgemaakte kartonnen taart. Allemaal losse doosjes met een babyflesje van honinggraatpapier erop geplakt en de naam en de geboortedatum. Erin hadden we blauwe en rose snoepjes gedaan. Het zag er erg leuk uit. Een stuk goedkoper zelf gemaakt, dan klaar in de winkel gekocht."

Snoepdoosje

Corien : "Ik heb als kraampresentje ronde houten doosjes gekocht. De dekseltjes geverfd met schoolbordverf en wat kleine schelpjes erop geplakt met het lijmpistool. Daar met een krijtje de naam van ons kindje op geschreven. En natuurlijk gevuld met een beetje houtschaafsel en lekkere snoepjes."

Hartjes

Vanja: "Tijdens mijn zwangerschap wisten we al dat we een zoon zouden krijgen. Ik heb een lap witte tule gekocht en in kleine driehoekjes geknipt. Bij de snoepwinkel kocht ik witte en blauwe pepermunthartjes (ook in roze te koop). Een stuk of zes hartjes deed ik bij elkaar op een lapje tule en dit strikte ik dicht met een smal lichtblauw satijnen lintje. Aan het lintje hing ik een wit kaartje met daarop zijn naam in lichtblauwe letters. Heel schattig, makkelijk te maken, niet duur en - wat ik iedereen aan kan raden - ik had ze weken tevoren al klaarliggen."

Geluk mee naar huis

Victoria : Bij de geboorte van mijn tweede dochter heb ik bij de speelgoedwinkel Chinese gelukspoppetjes gekocht. En hele kleine koperen speldjes bij de naai/borduurwinkel. Drie poppetjes aan een speldje gehangen met een kaartje eraan met daarop de naam en geboortedatum van mijn kindje. Zo hebben we iedereen die op bezoek kwam bij het weggaan een beetje geluk meegegeven.

Babyfles

Inge: "Vul kleine babyflesjes (te krijgen in het ziekenhuis) met roze of blauwe muisjes, en maak er een kaartje aan met de naam van de baby."

Luier

Inge: "Je kunt als kraambedankje een luier oprollen en vastknopen met cadeaulint en daar een vlaggetje insteken met de naam van de baby erop."

Geurig bedankje

Monique: "Wij hebben als bedankje een stuk zeep laten bedrukken met de naam en geboortedatum."

Muizenbeschuitjes

Lilian: "Als mee-naar-huis-cadeautje na een kraambezoek hebben we een klein beschuitje met een muisje meegegeven. Dit alles gemaakt van klei. Je maakt twee kleine balletjes van klei. Het éne kleiballetje druk je fijn; het andere maak je aan één kant spits (muizenkopje) en aan de andere kant trek je er een staartje uit (muizenstaartje). Druk het muisje op het beschuitje en laat het even drogen. Eventueel verf je de beschuitjes en de muisjes. Na de geboorte kan je de kleibeschuitjes versieren met echte gekleurde muisjes. Wat lijm op de beschuitjes, wat strooisel van de muisjes en klaar is het kraamcadeau."

Hou het simpel

Marij: "Geef de kinderen van de gasten een zakje gevuld met roze of blauwe en witte snoepjes, rozijntjes, kleurkrijt of waskrijtjes. Hou het vooral simpel."

Wiegjes

Mevr. MacDaniel: "Als mee-naar-huis-kadootje na een kraamfeest heb ik wiegjes gemaakt. Neem een doosje rozijntjes en lijm hier een cocktailprikker (of lange lucifer) dwars op. Knip een hemeltje van een stukje wit of gekleurd papier en plak dit vast aan de prikker en het doosje. Best veel werk, maar het werd door iedereen erg gewaardeerd. Het is trouwens ook leuk om deze wiegjes door broertjes/zusjes te laten uitdelen op school."

Geboortelolly

Rowdy en Natasja: "Zorg voor een leuk presentje bij het weg gaan van de visite, bijvoorbeeld een geboortelolly met de naam van het kind erop."

Bedrukte snoepjes

Claudia: "Ons kindje wordt in januari geboren. We weten dat we een dochter krijgen. Ik heb bij een kraamfeestbureau bedrukte pepermuntjes en snoepjes besteld met de tekst "hoera, een dochter". Ik wil van een stukje stof en een verfroerkwastje een miniplunjezak. Daaraan komt een kaartje te hangen met de naam van onze dochter en haar geboortedatum. Als de kraamvistite geweest is (wij geven geen kraamfeest) dan krijgen ze allemaal zo'n plunjezak mee."

(Bovenstaande is gedeeltelijk afkomstig van Malouke Branderhorst van La Commence, en met haar toestemming hier gepubliceerd)

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder