Het Aanzoek in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Superromantisch

Marinka: “Toen ik mijn huwelijksaanzoek deed, deed ik dat waar niemand bij was, op vakantie in een zaaltje in Itali�. Ik had waxinelichtjes in een vorm van een hart neergezet. Zelf was ik er op een rood kleed middenin gaan zitten. Het licht werd gedempt en daar zat ik. Toen kwam Paul, mijn vriend, eraan. Hij kwam naast me tussen de kaarsjes zitten. Toen vroeg ik het. Hij gaf me een kus en zei ‘ja’. Het was helemaal niet ingewikkeld, maar superromantisch.”  

Ademloos

Petra en Eric: “We waren op vakantie in Egypte. We doen allebei aan scuba-diving. In Dahab waren we met een duik bezig, toen hij op zijn knie�n op de bodem in het zand ging zitten en me gebaarde hetzelfde te doen. Ik ging tegenover hem zitten en dacht dat hij wat oefeningen wilde doornemen (zoals duikbril afnemen en weer opdoen). Maar hij pakte mijn hand en gebaarde alsof hij een ring om mijn ringvinger deed en keek me vervolgens vragend aan. Ik begreep het en knikte onmiddellijk JA. Normaliter doe ik veel langer met een tank lucht dan hij, maar dit keer was ik er zo doorheen!!”

Sprakeloos

Elaine: “Mijn lief heeft alles geregeld. We kennen elkaar zo’n elf jaar als collega’s, maar pas in februari 2001 zijn wij een stel geworden! Hij heeft bij ons favoriete restaurant alles besproken met de eigenaar, en toen we binnekwamen lagen er rozen op tafel als decoratie. We hoefden niets te bestellen, vooraf kregen we een spoon met aardbeien, als voorgerecht een garnalengerecht met avocado en een thijmsaus, het tussengerecht werd in plaats van de vaste zilveren soepkommen opgediend in hele kleine mosselpannetjes. Daarna het hoofdgerecht, (en ik wist echt nergens van!). Ik kreeg vlees (hert en reebiefstuk) en mijn vriend zonnevisfilet. Toen moest ik naar de wc en na mij ook mijn vriend.

Wat schetst mijn verbazing bij terugkomst had hij rozen in zijn hand en ging hij voor mij op z’n knieen met HET HUWELIJKSAANZOEK. Ik heb de helft niet verstaan en was totaal overdonderd, maar heb natuurlijk direct JA gezegd. Achteraf bleek dat bijna iedereen er al vanaf wist, behalve ik. Mijn ouders waren op de hoogte, mijn schoonouders, collega’s, broer en zussen. Je kunt wel zeggen dat het een perfect aanzoek was en iets wat ik echt nooit meer vergeet! Nu de trouwerij nog in het voorjaar van 2003. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is!”

Bovenop een piramide

Marij: “We hadden al weken ieder weekend visite of we moesten ergens naar toe. Daarom hadden we afgesproken dat we het laatste weekend in april vrij zouden houden om iets met z’n tweetjes te doen. De donderdag voor het bewuste weekend belde ik mijn vriend op om te vragen wat hij geregeld had. Oeps… helemaal vergeten! Maar hij beloofde meteen te gaan bellen.

Toen ik thuis kwam, vertelde hij me dat ik een tas in moest pakken met sportieve kleding. Verder wilde hij niets vertellen over de bestemming of wat we zouden gaan doen. Ik ben de volgende dag gewoon gaan werken. Hij zou me na werktijd ophalen en mijn ingepakte tas meenemen. Ook toen wilde hij nog niet vertellen waar we naartoe zouden gaan, maar na een tijdje zag ik dat we richting Schiphol reden. Nog even zweten, want we moesten inderdaad een vlucht halen en kwamen vlak voor Schiphol in een file terecht. Bij het inchecken mocht ik nog niet weten waar we naar toe gingen. En na een sprintje door Schiphol kwamen we bij een gate aan, waar ik zag dat we naar Ca�ro zouden gaan. En ik had allemaal dikke, warme kleren ingepakt!

Gelukkig zei mijn vriend lachend dat hij mijn tas die ochtend overnieuw had ingepakt, maar dan met zomerkleding. In het vliegtuig zaten we business-class opmdat we een upgrade kregen. Lekker aan de champagne, en toen begon me al iets te dagen… Maar er gebeurde niets. De volgende dag werden we naar de rand van Ca�ro gereden, om verder op paarden de woestijn in te rijden naar de piramiden van Cheops. Daar aangekomen wilde mijn vriend per se op de piramiden klimmen. En na veel aandringen ben ik ook naar boven geklommen. En daar, op de piramide van Chefren, knielde hij neer en vroeg me ten huwelijk!

Onze gids heeft het moment op de foto gezet, zodat we het later nog eens terug konden zien!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen