Regenboog

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Er zijn diverse invalshoeken denkbaar om de regenboog als thema voor uw bruiloft te kiezen. Allereerst is dit natuurverschijnsel visueel aantrekkelijk en kunt u uw bruiloft vieren in alle kleuren van de regenboog.  Daarnaast heeft de regenboog vele symbolische betekenissen waarop u uw feest kunt baseren.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Wat zijn de juiste kleuren? Het zijn er zeven: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Samen vormen deze kleuren het kleurenspectrum. Laat deze kleuren terugkomen in bruiloftsdrukwerk en vervoer, in kleding, bloemen en decoratie. Als bedankje kunt u een pen met inkt in regenboogkleuren geven bijvoorbeeld. Of met een regenboog en huwelijksdatum bedrukte glazen of mokken.

Volgens van Dale is de betekenis van regenboog als volgt:

re·gen·boog (de ~ (m.)) 
1 atmosferisch verschijnsel in de vorm van een cirkelboog met alle kleuren van het spectrum, als gevolg van de breking van zonnestralen door regendruppels

Symboliek

De regenboog heeft ook een aantal symbolische betekenissen die u kunt gebruiken in uitnodigingsteksten en dergelijke:

  • hoop voor de toekomst.
  • de goddelijke belofte.
  • de regenboog wordt zichtbaar bij een gelijktijdig optreden van zonneschijn en regen. Interessante symboliek voor het leven en dus ook het huwelijk.
  • de regenboog wordt ook vaak gepresenteerd als een brug (van de aarde naar de hemel). Vaak met een religieuze of spirituele lading.
  • de regenboog is symbool van diverse internationale organisaties. 

Wizard of Oz

Tenslotte speelt de regenboog een rol in de film 'Wizard of Oz', de originele versie met Judy Garland. Het beroemde lied 'Somewhere over the Rainbow' komt uit deze film. Het verhaal is geschreven door Frank L. Baum en de inhoud in het Engels vindt u via deze link . Het verhaal en dus ook de film zitten boordevol symboliek waarover nog steeds wordt gediscussieerd. Indien u een fan bent, is een Wizard of Oz - wedding dus een leuke variant op de regenboogbruiloft. 

 

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder

 

 

[an error occurred while processing this directive]