Paasfeest

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Met Ukkies is het prima Pasen vieren. VanHarte werkte een mini-Paasfeest voor u uit.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Uitnodigingen

Knip een ei of konijn uit gekleurd papier en laat uw peuter dit aan één kant beplakken met propjes papier. Schrijf de uitnodiging op de achterkant.

Activiteiten

  • Eieren schilderen: Op het feestje zelf mag het beschilderen van eieren natuurlijk niet ontbreken. Voor kinderen wordt vaak waterverf gebruikt. Je kan ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken van bijvoorbeeld bietensap. Kijk voor tips op deze pagina. Gebruik om te beschilderen hard gekookte eieren, zorg voor voldoende kwasten en gebruik een klemmetje om de eieren te vast te zetten. Deze zijn rond Pasen volop verkrijgbaar. U kunt de eieren ook bestrijken met lijm en ze met glittertjes laten versieren.
  • Kuikentjes verstoppen: Rond Pasen kunt u vaak kleine gele kuikentjes kopen. Verstop ze op simpele plekken en laat elk kind een aantal kuikentjes zoeken.
  • Maskers maken: Het is leuk om maskers te maken in de vorm van een haas. Zorg dat het hazengezicht al klaar ligt met gaatjes waarin een elastiek of touwtje gaat, zodat het masker kan worden opgezet. Knip de oren en de ogen apart uit en laat deze er door de kinderen zelf opplakken. Laat de kinderen de maskers kleuren.
  • Kuikens versieren: Knip kuikens van dik geel papier en laat de kinderen deze versieren met verschillende gekleurde kleine rondjes of met propjes crêpepapier in diverse kleuren.

Hapjes en drankjes

Cake, al dan niet in de vorm van een kuikentje. Gaat u op de hartige tour, gebruik dan croissantdeeg of bladerdeeg om konijnenhoofden of kuikentjes te maken. Als u chocolade eieren wilt trakteren, informeer dan eerst of de gastpeuters dat al mogen hebben. Veel kinderen zijn allergisch voor chocolade.
Drankjes zijn lekker in bekers met konijnenoren. Gebruik kartonnen bekers waarop u een konijnengezicht tekent.

Bedankjes

Zorg voor een klein paasmandje, zodat elk kind de versierde eieren mee naar huis kan nemen. Ook de kleine kuikentjes uit het verstopspel zijn leuk voor in het mandje.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
Themafeestjes voor Ukkies
  • Op de Engelstalige Billy Bear-site vindt u puzzels om uit te printen, uitnodigingen, kleurplaten en kan elk kind een virtueel paasmandje samenstellen. Print dat uit en lijm het op een echt paasmandje.

 

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder