Kabouterfeest

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Kleine mannetjes en vrouwtjes met rode puntmutsen die in paddestoelen wonen. Kabouters lenen zich uitstekend als thema voor een peuterfeestje. Er is zijn ook heel gemakkelijk allerlei attributen te vinden die bij dit thema passen.

 
 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Aankleding

Zet kabouters in de tuin of in de woonkamer (leen ze desnoods), maak een kabouterslinger van uitgeknipte kleurplaten of gekopieerde plaatjes uit kabouterboeken.

Activiteiten

Draai een cd met kabouterliedjes en lees een kabouterverhaaltje voor.

Er zijn ook allerlei spelletjes met dit thema. Denk aan het liedje: 'Woutertje kaboutertje wielewiele hoep; piepklein kaboutertje kom als ik roep' (geheel 2x). Laat één van de kindjes zich verstoppen, zing dit liedje en het verstopte kindje komt na de laatste zin te voorschijn.

Of wat dacht u van: 'Op een grote paddestoel...'

Heel veel spelletjes zijn heel eenvoudig zo te veranderen dat ze in een kabouterthema passen. Zelfs peuters vinden het liedje 'het regent op de brug maar ik word niet nat' met het bijbehorende dansje erg leuk. U kunt in plaats van 'oh mijn zusje dans met mij' zingen 'oh kabouter dans met mij'. Degene die mee moet dansen krijgt dan een kaboutermuts op zijn/haar hoofd.

Al deze liedjes vindt u in het boek 'Liedjes met een hoepeltje erom' van Joke Linders en Toin Duijx. De muziek is tevens verkrijgbaar.

Als knutselspelletje kunt u een kaboutermuts laten maken en versieren of een paddestoel maken van een wc-rolletje.

Traktaties

Bedankjes

Geef de kleintjes een klein pakje kleurtjes met een zelfgemaakt kabouterkleurboek mee naar huis. Kopieer hiervoor kabouterkleurplaten en gebruik rood en groen karton als voor- en achterkant.


 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
Themafeestjes voor Ukkies
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder